A Világosság hármas szövetségének jegyében

3500 Ft

A Világosság hármas szövetségének jegyében

A LECTORIUM ROSICRUCIANUM 2001. 2006. 2012. ÉVI NEMZETKÖZI KONFERENCIÁI USSAT-ORNOLACBAN,FRANCIAORSZÁGBAN

Jan van Rijckenborgh , Catharose de Petri

Minden évszázadnak megvan a saját egyedi és egészen újszerű légköre, melyben új szellemi erők működnek. Minden század végén új lehetőségekként elvetik az évszázad magjait, amelyek azután kihajtanak, majd szárba szökkenve végül új virágokat bontanak. 

A Világosság Hármas Szövetségének jegyében című könyv kiadásával az Arany Rózsakereszt Szellemi Iskolája közreadja a 2001-ben, 2006-ban és 2012-ben Ussatban tartott konferenciák beszédeit. A kiadás célja, hogy új felhívást intézzünk az emberiséghez: a felkavart társadalmi viszonyok közepette mindig új távlatok tárulnak fel, s ezek egy olyan támogató térben öltenek alakot, amelyből mindenki világosságot és erőt meríthet. 

 

Összeállította: Peter Huijs
Kiadó: Lectorium Rosicrucianum
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 160
Borító: Puhatáblás, ragasztókötött
ISBN: 978-963-7420-67 2

Leírás

A Világosság forrásai nem a földből, hanem a szellem teréből erednek. E forrásokra nem lehet csak úgy egyszerűen rátalálni. Ezért jelennek meg időről-időre tanúságtevők: a Világosság tanúi, akik – jóllehet nem ők maguk a Világosság, sem annak forrásai – bizonyságot tesznek a szellemi élettérről, amelyben az ember rálelhet legbensőbb lényegére. Ez emberi kultúra hajnala óta rendszeresen érkeznek hozzánk „küldöttek” ebből a térből. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a „jövőnkből” érkeznek, hogy feltárják számunkra az irányt, amelyben tovább fejlődhetünk. Mindezt lépésről lépésre mutatják meg, mindig abban a mértékben, ahogyan mi emberiségként a lépéseinket jó irányban tesszük. 

Egy rózsakeresztes értelemben vett testvériség nem pusztán egy Világosságra törekvő embercsoport, hanem egy Krisztus művébe fűzött megtartó egység, amelynek középpontjában egyetlen láng lobog, mely egységet sugároz. Túl az egymás közötti különbségeken és belső ellentéteken e lángban összekapcsolódnak a szívek, a tudat pedig valódi közös cselekvésbe kezdhet. 

Érdekelhetnek még…