A Szent Grál útján

3800 Ft

A Szent Grál útján

A régi katár misztériumok

Antonin Gadal

“Ez az írás járja be útját az egész világon, hogy nagyon szeretett testvérünk, Antonin Gadal, az előttünk haladó Szerzet régóta tiszteletre méltó szolgája, Ussat-Ornolac régi szentélyeinek őre, a katár misztériumok hűséges és fáradhatatlan hirdetője gyümölcsözni lássa munkáját számtalan kereső szívében.”

Catharose de Petri, Jan van Rijckenborgh

Szerző: Antonin Gadal
Kiadó: Lectorium Rosicrucianum
Kiadás éve: 2009
Oldalak száma: 136
Borító: Keménytáblás, ragasztókötött
ISBN: 978 963 7420 43 6
Kategória: Címkék:

Leírás

A katárok közössége, a “Parakléta Egyháza” a krisztusi időszámítás gnosztikus áramlatának egyik legfényesebb “láncszeme”. A bogumilok munkáját átvéve, a 10. századtól kezdve Európában a katárok folytatták a megváltás ezoterikus keresztény tanának terjesztését, amely már rövid időn belül teljes virágzásnak indult, és csak az ellene indított, évtizedekig tartó üldöztetés tudta vérbe fojtani. A Grál-edény, a Szellem erőivel megtöltött kráter, ahogyan Hermész Triszmegisztosz nevezi, megjelent Európa felett, hogy az érett lelkeknek elhozza a megváltó szeret-üzenetet. 

A Grál egy másik nézete az emberben lévő Grál-kehely, amelyet ismét meg kell találni önmagunkban, meg kell tisztítani, és elő kell készíteni, hogy befogadhassa a szellem gyógyító erejét. 

A katárok tudatában voltak annak, hogy a lélek anyagtól való megváltása a Szent Grál keresztény beavatási misztériuma, a Betlehemből Golgotára vezető út tényleges követésével valósítható meg. 

E könyv olvasása során – miközben elkísérünk útján egy korabeli ifjú tanítványt – átérezhetjük mindazt a komolyságot és odaadást, amellyel a katárok e belső átalakulási folyamatnak szentelték magukat. 

Érdekelhetnek még…