Rózsakereszt Krisztián alkémiai menyegzője I-II.

9900 Ft

Rózsakereszt Krisztián alkémiai menyegzője I-II.

Christian Rosencreutz (anno 1459 – A.D. 1616) kémiai menyegzőjének ezotérikus elemzése
J. van Rijckenborgh magyarázataival

Jan van Rijckenborgh

Az emberiség ősidők óta vágyik a tökéletes életre. E kétkötetes könyv megmutatja az ehhez a magasságos élethez vezető utat. 

Az emberiség történelmében bizonyos időközökben – leplezetten ugyan – de mégis megközelíthetővé teszik ennek az útnak a rejtélyeit a megfelelő ismeretekkel rendelkező csoportok, többek között a klasszikus rózsakeresztesek, a harmincéves háború előtti időkben a XVII. században, amikor ez a mű először látott napvilágot. 

Úgy látszik, hogy most jött el annak az ideje, hogy erről a rejtélyről eltávolítsák a számtalan leplet, és megmagyarázzák az erre érett emberiségnek. 

A könyv az 1991-es kiadás változatlan tartalmú újrakiadása, keménykötésben.

Szerző: Jan van Rijckenborgh
Kiadó: Lectorium Rosicrucianum
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 312+320
Borító: Keménytáblás, ragasztókötött
ISBN: 978 963 7420 71 9
Kategória: Címke:

Leírás

Aki a gnosztikus munka kifejlődésének tanulmányozásában mélyebbre hatol, az felfedezi, hogy ezt egy lépcső megmászásához hasonlíthatjuk. A torony csigalépcsőjének minden pillanatban új foka következik, s a felfelé haladók számára a torony ablakaiból időnként új kilátások nyílnak, melyek a hálától szótlanná tesznek, s az üdv útjaival kapcsolatos belátásainkat jóval világosabbá teszik. A Rózsakereszt Keresztély-tapasztalatok kezdetén, az alkémiai menyegzőhöz vezető ösvény kezdetén így szinte e rendkívüli ünnepély nézői vagyunk. Olvasóink azonban (ezt nagyon reméljük) hamarosan felfedezik, hogy nem maradhatnak nézők. Az olyan élő valósággal keletkezett kapcsolat, mint az alkémiai menyegző, ébresztő hatását szüntelenül érvényesíti a valóban kereső embereknél, s bármilyen formában is, arra késztet, hogy ebben a saját életükkel valóban részt is vegyenek. 

—– 

„Rózsakereszt Keresztély alkémiai menyegzője” második részének megjelenésével a Rózsakeresztes Szerzet titkainak három részes kiadása lezárult. Ugyanakkor jónak tartjuk újra felhívni a figyelmet arra, hogy Johann Valentin Andreä fennkölt művének ezoterikus elemzésével egyáltalán nem intellektuális kíváncsiságot akartunk kielégíteni, hanem Andreä szellemében csak egy cél lebegett szemünk előtt: a komolyan érdeklődő embereknek még világosabban akartuk megmutatni az egyetlen utat, mely az élethez vezet, s amelyet az alkémiai menyegző ecsetel, hogy a legmélyebb lényükre hatva ébresztgessék és táplálják azt, ami az élő igazság megszabadító világosságára való vágyakozásra ösztönzi őket.

Ne várják el tehát, hogy a leplezett elbeszélés legkisebb részletét is megmagyarázzuk. Ehhez – ha ez egyáltalán felelősségteljes lenne – amúgy is több kötetre lenne szükség. A komoly keresőnek, az ösvényen járó tanulónak ez nem használna, és nem is kell neki. Mert aki őszinte szándékkal lép az ösvényre, annak a megfelelő időpontban minden rejtély feltárul. E könyv olyan pontosan és annyit leplez le a megszenteltetéshez és megszabaduláshoz vezető egyetlen útból, amennyi lehetséges és kívánatos, hogy aki ehhez az ösvényhez nyílt szív- és főszentéllyel közeledik, az a szavak mögött meglássa a rá is váró megváltoztathatatlan, ragyogó világosságot.

A szellem, aki az emberiség megszabadító útját őrzi és vezéreli, sok embert ébresszen megszabadítóan cselekvő életre. 

Érdekelhetnek még…