A nagy változás

2600 Ft

A nagy változás

Szegletkő sorozat 3.

Jan van Rijckenborgh , Catharose de Petri

Korszakunkat az élet minden területén a csaknem váratlanul fellépő heves megmozdulások jellemzik. A viszonyok szinte hónapokon belül lényegesen megváltoznak. Ez a hullámzás nem korlátozódik egy-egy földrészre, országra, fajra, népre, hanem a világ minden táján és szintjén jelentkezik. 

Az Egyetemes Tanból kitűnik, hogy ez az újra meg újra jelentkező felindulás közvetlenül a Vízöntő korszakának kezdetével függ össze, amelybe az emberiség belépett. A könyv szerzői világosan megmagyarázzák ennek az átmenetnek a következményeit, de azokat a nagy lehetőségeket is, amelyek ebben minden ember számára rejlenek. 

A megszabadulásra vágyó embernek ez a könyv döntő, útmutató jelentőségű lehet. 

Szerző: Jan van Rijckenborgh, Catharose de Petri
Kiadó: Lectorium Rosicrucianum
Kiadás éve: 1990/2023
Oldalak száma: 144
Borító: Puhatáblás, ragasztókötött
ISBN: 978 963 7420 75 7

Leírás

“Talán sok olvasónk tudja, hogy a Rózsakereszt modern Szellemi Iskolája hosszú évek óta utal az egész világot érintő sokrétű változásra, amelynek ereje és befolyása fokozódik, míg végül dramatikusan alaposan meg nem változtatja az egész Föld körülményeit. 

A Rózsakereszt Iskolájának az a véleménye, hogy mintegy hat-hétszáz év múlva az élet, mai értelemben és mai feltételek mellett, nem lesz már lehetséges. 

A földi légkör összetétele, isteni szándék szerint, alaposan megváltozik. Ha pedig az ember testileg, lelkileg és szellemileg nem képes ehhez hozzáigazodni, akkor egyszerűen megfullad. Az új betegségek egész sora fogja orvosainkat csodálkozásra késztetni, például a szív- és az érrendszer, az egész anyagcsere, de leginkább az agy megbetegedései, és az érzékszervek különböző működési zavarai. Természettudósaink a természeti birodalmak furcsa életjelenségeinek sok rejtélyével kerülnek szembe.” 

(Részlet az 1949-ben írt Előszóból.) 

Érdekelhetnek még…