Az egyetemes Gnózis

2000 Ft

Az egyetemes Gnózis

 Szegletkő sorozat 4.

Jan van Rijckenborgh , Catharose de Petri

A Gnózis – a “titkos” belső tudás – eredetileg az ősbölcsesség összefoglalása volt. Csakis azért “titkos”, mert kizárólag azok számára nyilvánul meg, akik ön-szabadkőművesség és határozott életcselekedet révén észlelőképességük elől fellebbentik a fátylat. Ennélfogva e könyv szerzői sem magát a “Gnózist” vetették papírra, ami lehetetlen is lenne, hanem húsz fejezeten keresztül a Gnózishoz vezető ösvény különböző nézeteit tárják elénk. Ha ezeket a magyarázatokat a “szívünkkel” mérlegeljük, akkor mindennek a mélységes jelentősége még inkább nyilvánvalóvá válik. Könyvünk ekkor lámpásként világíthat az olvasó lábai előtt. 

Szerző: Jan van Rijckenborgh, Catharose de Petri
Kiadó: Lectorium Rosicrucianum
Kiadás éve: 1997
Oldalak száma: 167
Borító: Puhatáblás, ragasztókötött
ISBN: 963-7420-26-6

Leírás

“Amikor a Gnózisról hallunk vagy olvasunk – a szó jelentése tudásra, ismeretre utal  -, akkor ezt általában rejtett tudással hozzuk kapcsolatba. Gnosztikának neveznek minden rejtélyest és az egyszerű természetember számára titokzatost. 

A Gnózis azonban eredetileg az ősbölcsesség összefoglalása volt, az ismeret fogalma, mely közvetlenül az igazán földöntúli, isteni-emberi élethullám eredeti, isteni életére utalt. A Gnózis hierofánsai mindig is, mint ma is a Mozdulatlan Birodalom követei, akik egy elveszett emberiségnek elhozták az isteni bölcsességet, s azoknak az „elveszett fiúknak”, akik vissza akartak térni az eredeti hazába, megmutatták az egyetlen utat.” 

(Részlet a könyvből)

Érdekelhetnek még…