Leleplezés

2500 Ft

Leleplezés

Jan van Rijckenborgh

Semmiképpen sem túlzás mozgalmas korszakunkat a LELEPLEZÉS korszakának nevezni. Semmi sem maradhat meg a helyén. Gondosan ápolt hagyományok hervadnak értelmetlen, kiszáradt burkolatokká. Évszázados, tisztelt intézmények alapjai inognak. Az ellentétek az egész világon kiéleződtek. Nem csoda tehát, hogy aki a béke birodalmát ígérgeti, azt mindenütt meghallgatják. 

A nagy cirkusz porondján készülnek a díszletek, „mert hamis próféták és hamis Krisztusok támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is”. 

Miféle erők és hatalmak működnek a kulisszák mögött? És mit állíthatunk fel velük szemben? 

Ez a könyv megmutatja az összefüggéseket, és tájékoztat a káosz embert fenyegető hatalmai felől. De megmutatja a világ romhalmazából kivezető utat is, s hogy hogyan lehet visszatérni „a házba, melyben sok lakás van.” 

Szerző: Jan van Rijckenborgh
Kiadó: Lectorium Rosicrucianum
Kiadás éve: 1991/2023
Oldalak száma: 100
Borító: Puhatáblás, ragasztókötött
ISBN: 978 963 7420 76 4
Kategória: Címke:

Leírás

Előszó a második magyar kiadáshoz 

  

Örömünkre szolgál, hogy a múlt század ötvenes éveinek második felében, Hollandiában megjelent Leleplezés című könyv másodszor kerül kiadásra Magyarországon. A szöveget változatlanul közöljük.  

A felvetett téma és a hozzá fűzött magyarázatok kétségtelenül időszerűek, ugyanakkor a szövegben szereplő műszaki-technikai elképzelések nyilván az ötvenes évek műszaki színvonalára támaszkodhatnak. Így értelemszerűen az információáramlás napjainkban jellemzően nem a rádióadásokon, hanem az interneten keresztül jut el az emberekhez. De ez nem befolyásolja a mondanivaló érdemi részét. Ugyancsak a kor valóságát tükrözi a kétpólusú világrendre való utalás, hiszen az ötvenes években a hidegháború leghidegebb pillanatait élte át az emberiség. A világ társadalmi átalakulása és erőviszonyai a mai napig változnak, sőt, ez a változás gyorsuló ütemben zajlik, melyben gazdasági értelemben Európa veszít jelentőségéből. Ugyanakkor történelmi, kulturális és szellemi értelemben hatása kétségtelenül meghatározó még jelenleg is. 

Végezetül néhány szót még a könyvben szereplő dátumok értelmezéséhez. Egy olyan korszakváltás, mint amit jelenleg átél az emberiség, egy olyan időszakot jelent, amelyben vannak ugyan meghatározó dátumok bizonyos folyamatok tekintetében, de ezek hatása, ezek érvényre jutása alapvetően az emberiség tudati minőségétől és reagálásától függ. Bizonyos kapuk, bizonyos lehetőségek bezárulnak, másik pedig kinyílnak. Ezek hatása jelenleg is meghatározó, de a következő években egyre nyilvánvalóbbá válnak, ennek következtében egy transzfigurista iskola lehetőségei és az eszköztára is változik. Eljön az időpont, amikor az anyagi területről eltűnik az iskola, hogy újabb, frissebb, a korszak formájához jobban illeszkedő impulzusoknak adjon helyet. 

Ennek az időpontja nem ismert, viszont amíg létezik egy olyan eszköz, mint az Arany Rózsakereszt Nemzetközi Iskolája, addig használni fogja azt az Egyetemes Szerzetlánc. 

  

Fentiek figyelembevételével és értelmében ajánljuk a könyvet a Kedves Olvasó figyelmébe. 

Érdekelhetnek még…