Az új merkúrbot

2600 Ft

Az új merkúrbot

Az új idők apokalipszise V.: Ötödik Aquarius-megújító konferencia, Toulouse 1967.

Jan van Rijckenborgh , Catharose de Petri

E könyvben, amely a Lectorium Rosicrucianum 1967-ben Toulouse-ban megrendezett ötödik Vízöntő-konferenciájának szövegén alapul, a Merkúr-idea áll a középpontban. A merkúrbot az emberi rendszerben lévő kígyótűz jelképe, amelyet a megszabadító célhoz vezető ösvényen gyökeresen meg kell újítani. 

A világ és az emberiség válságának összefüggései mellett sorozatunk ezen része is rámutat a bekövetkezendő fejleményekre, és a megmentés egyetlen útjára is. 

Sokan ismerjék fel vészterhes korszakunk fokozódó szorongattatása közepette a megszabadító felemelkedés lehetőségét, amely benne rejlik napjaink apokalipszisében.

Szerző: Jan van Rijckenborgh, Catharose de Petri
Kiadó: Lectorium Rosicrucianum
Kiadás éve: 2008
Oldalak száma: 72
Borító: Keménytáblás, ragasztókötött
ISBN: 978-963-742-48-1

Leírás

Az utolsó Aquarius-konferencia alatt, 1967-ben a nagymesterek azt ábrázolták, ahogyan a Kígyó és a Hattyú csillagképek tisztító, korrigáló, újrateremtő és felépítő hatásai az emberiségnek megálljt kiáltanak, lefelé vezető útja során. Elmagyarázták, miként szükséges a háromszoros kígyótűzrendszert újra helyreállítani. A jó és a rossz ismerete fájának vezetése alatti, lefelé irányuló utazást kell az élet folyamává változtatni, az Életfa felfelé vezető erőinek a vezetése alatt.

Az igazi rózsakeresztesnek ez a „hatodik gyertyatartó meggyújtását” jelenti a fejben, ahol a tobozmirigy található. Ez a belépés egy új életfolyamatba.

Végül egy nagyon modernnek tűnő apokaliptikus vázlatot rajzoltak fel a változásokról a Földön, benne, fölötte és alatta, a különböző rétegeinek lakosaiban és azok képességeiről. Ugyanakkor egy interkozmikus összeköttetés kezdetét említik, és az emberiségnek egy új élettanulságot. Globális áttekintést is adtak azokról az embercsoportokról, amelyek megmenthetők. 

 —– 

 1963-ban elhatároztuk, hogy kiadunk egy hét könyvből álló sorozatot, Az új idők apokalipszise címmel, melynek példányait a hét éven át, évente egy alkalommal megtartandó Vízöntő Konferenciák* anyagából terveztük megjelentetni. Ezen elhatározásunk megvalósításának újabb eredményeként ezennel átnyújtjuk az 1967 júliusában, a franciaországi Toulouse-ban megtartott ötödik Vízöntő-Konferenciánk teljes anyagát. 

Ennek tartalmát a kereső embernek aligha kell magyaráznunk. Most ugyanis feltartóztathatatlanul valósággá válik egy olyan irányú világ- és emberiség-fejlődés, amelyet már évekkel ezelőtt bejelentettünk, és amelyre kiadványaink nagy nyomatékkal mutatnak rá. Ez egyre meggyőzőbben bizonyítja az istentelenségből, elvakultságból és az igazi ismeret hiányából kifejlődő szükséghelyzetet, amelybe saját magát sodorta az emberiség. 

A világ és az emberiség válságának szédítő gyorsasággal kibontakozó fejleményeivel összefüggésben sorozatunk ezen része is rámutat a bekövetkezendő fejleményekre, és a megmentés egyetlen útjára is. Sokak szeme nyíljon fel még idejében, hogy vészterhes korszakunk fokozódó szorongattatásában még megragadhassák a megszabadító felemelkedés lehetőségeit, amelyek szintén benne rejlenek napjaink apokalipszisében. 

Catharose de Petri

J. van Rijckenborgh

  

* J. van Rijckenborgh 1968-ban bekövetkezett halála miatt a tervbe vett utolsó két konferenciára már nem került sor.

Érdekelhetnek még…