Utazás a váratlanba – DVD

2700 Ft

Utazás a váratlanba

DVD

Fama Fraternitatis

Rózsakeresztes Kiáltványok 1614-2014

Nyomkeresés

Szerző: Wolfgang Jung és Reinhard Eichelbeck
Kiadó: Aquarius Kulturális Alapítvány
Kiadás éve: 2014
Hossza: 100 perc
Kategória: Címke:

Leírás

Az ember útja – utazás a Váratlanba? Hogyan találjuk meg valaminek az értelmét és irányát, hogyan találunk rá az iránytűre? Napjainkban világossá válik, hogy a tudományba és technikába vetett hit nem elegendő. 

400 évvel ezelőtt, 1614-ben, egy kis írás jelent meg: a Fama Fraternitatis, melyet tübingeni tudósok egy baráti köre (Tobias Hess, Johann Valentin Andreae és mások) fogalmazott meg. Ez a könyv egész Európában a felháborodás viharát váltotta ki, de lelkes egyetértésre is talált. Olyan időszakban jelent meg, amikor a természettudomány kezdett megszabadulni a vallási gyámkodástól. A Fama Fraternitatis egy olyan ember (Christian Rosenkreuz) útját írja le, aki a tudás, hit és művészi tevékenység szintézisére törekszik – és eközben eljut legbelső önvalójához. 

Reinhard Eichelbeck és Wolfgang Jung a kódolt írás jelentésének, valamit titkos rugóinak és következményeinek keresésére indul. Művészek, tudósok és spirituális keresők fejtik ki véleményüket – inspirációról, bátorságról, kreativitásról és belső csendről tanúskodnak. 

Érdekelhetnek még…