A Gnózis, mint belső vallás

2500 Ft

A Gnózis, mint belső vallás

Ezt a könyvet azon cikkekből állítottuk össze, amelyeket az Arany Rózsakereszt Szellemi Iskolájának tanulói az elmúlt évek során az iskola folyóiratában, a Pentagramban jelentettek meg. Mindegyik cikk élő szellemi valóságként tárja elénk a Gnózishoz fűződő egyéni tapasztalataikat. A cikkek összessége ilyetén formán kevésbé nyújt rendszerbe szedett, filozofikus képet a Gnózisról, sokkal inkább annak megannyi lehetséges nézetét tárja elénk, úgy mint: a történelmi és a modern Gnózis; a Gnózis mint szellemi valóság és mint spirituális út – ahogy például az Arany Rózsakereszt Modern Szellemi Iskolájában is tekintenek rá. A Gnózis ilyen módon történő megközelítése minden bizonnyal igazságosabb is, mintha valamely szisztéma mentén haladnánk. Mert a Gnózis olyasfajta valóság, amely folyamatosan fejti ki hatását; amely minden pillanatban hívja, és bármikor meg is ragadhatja az embereket, és akik csakis átélésük és tapasztalataik révén képesek azt megérteni. 

Kiadó: Lectorium Rosicrucianum
Kiadás éve:
Oldalak száma: 150
Borító: Puhatáblás, ragasztókötött
ISBN: 978 963 7420 66 5
Kategória:

Leírás

A Gnózis mint Isten ismerete, a Gnózis mint a szeretet bölcsessége; mélyre ható belátásunk az ember, mint mikrokozmosz igazi rendeltetését illetően, avagy röviden szólva: a Gnózis mint belső vallás – ezekben a témakörökben segíti tájékozódásunkat a Kristály-sorozat ötödik része. 

A könyv a lehetséges nézőpontok sokaságát tárja elénk: a Gnózis és a kereszténység egymáshoz való viszonyától kezdve a modern szellemi iskolák munkamódszeréig; a történelmi Gnózis, valamint az egyetemes igazságban gyökerező Gnózis fonala mentén haladva egészen a gnosztikus ösvény tanulóinak forradalmi hatású, lelki megváltozásáig. 

A szerzők a tizenhárom fejezet során hasonló sokoldalúsággal világítják meg a Gnózis fogalmi jelentését, így az Olvasó betekintést nyerhet abba, hogy a Gnózis miként fejti ki sugárhatását, és megtudhatja azt is, hogyan gyakorol befolyást arra a lélekmagra, amely minden egyes emberben megtalálható. 

A Kristály-sorozatban a Rózsakeresztes Kiadó olyan írásokat tesz közzé, amelyek mondanivalója az emberiséget közelebb hozhatja a létezés eredeti értelméhez. A szerzők ezen világos szándékát tekintve, jelen kötetünk az Olvasó számára is iránymutatásként szolgálhat. 

Érdekelhetnek még…