A Boldognak-mondások misztériuma

2000 Ft

A Boldognak-mondások misztériuma

Jan van Rijckenborgh

A Boldognak-mondások igen fontos részét képezik a magasztos Hegyi beszédnek. A Biblia mai fordításaiban ezeket általában olyan ígéretekként értelmezik, amelyek egy elfogadható, erkölcsös életvitel jutalmaként egyszer talán majd beteljesülnek. 

Mégis, amikor azokat a kristálytiszta magyarázatokat olvassuk, amelyeket e könyv szerzője, Jan van Rijckenborgh szolgál a kilenc Boldognak-mondásra, akkor felragyog előttünk nagyon is időszerű értelmük. 

A kilenc Boldognak-mondás az igazi emberré válás kilencszeres ösvényével szembesít minket – azzal az ösvénnyel, amelyet önmagán munkálkodó szabadkőművesként minden komolyan törekvő jelölt bejárhat. 

Így válhat a Hegyi beszédnek ez a része az Élet Szerzetének lángoló felhívásává és szeretetteljes kéznyújtásává. 

Szerző: Jan van Rijckenborgh
Kiadó: Lectorium Rosicrucianum
Kiadás éve: 2002
Oldalak száma: 87
Borító: Puhatáblás, ragasztókötött
ISBN: 963-00-9864-4

Csak 2 maradt készleten

Kategória: Címke:

Leírás

A Boldognak-mondások misztériuma című könyv annak az előadássorozatnak a szövegéből jött létre, melyet Jan van Rijcken­borgh tartott Hollandiában, Haarlem egyik templomában a második világháború alatt, amikor a Rózsakeresztes Társaság illegalitásba kényszerült. A Rózsakereszt nevének kifejezett említése nélkül, a betiltás és üldözés ellenére, az Egyetemes Szerzet áldásos üzenetét tökéletesen átnyújtották. A hollandiai műhely így tett tanúbizonyságot megbízatása és kötelessége iránti hűségéről. 
 
Most, hogy a közelgő kozmikus éjszaka mélyülő árnyéka ráborul a világra és az emberiségre, most, hogy azok a látszatértékek, melyek komolyan törekvő embermilliókat tartanak vissza az igazán megszabadító élettől, lelepleződnek szegényes és csalárd mivoltukban, kiderül hamis csillogásuk és elszomorító értelmetlenségük, szükségét érezzük, hogy – átdolgozott és bővített formában – újra a nyilvánosság elé tárjuk A Boldognak-mondások misztériumát. 
 
A jelen kiadásban közreadott előadások igaz fénybe vonják a kilencszeres ösvényt, melyet a szent hegyről mutatnak meg annak, aki valóban keresi a megváltást. Ez az ösvény mindenki számára nyitva áll és elérhető, aki megérti hívását, aki őszintén vágyik a megváltó világosságra, és szeretné megtudni, hogyan lehet e követelményeknek örömteli módon megfelelni. 
 
Bárcsak nagyon sok lélek ismerné fel az élethez vivő egyet­len ösvényt, és jutna el tökéletes önátadással a győzelemhez! 

Érdekelhetnek még…