A világ szívének hívása

3900 Ft

A világ szívének hívása

Peter Huijs

Az Arany Rózsakereszt Szellemi Iskolájának keletkezéséről és fejlődéséről, valamint annak alapítóiról, Jan van Rijckenborghról és Catharose de Petriről szóló értekezés.

 

Szerző: Peter Huijs
Kiadó: Lectorium Rosicrucianum
Kiadás éve: 2024
Oldalak száma: 320
Borító: Puhatáblás, ragasztókötött
ISBN: 978 963 7420 77 1
Kategória: Címke:

Leírás

A világ szívének hívásában Peter Huijs bemutatja az elmúlt másfél évszázad szellemi törekvéseinek fejlődését, amiben fontos szerepet játszottak a nagy spirituális szerveződések. Itt, ezen a komplex, ezoterikus területen találták meg a Leene fivérek 1935-ben a 17. századi rózsakeresztesek kiáltványait. Huijs leírja a Rozekruisers Genootschap (Rózsakeresztes Társaság) történetét, amit Leenéék a második világháború előtt alapítottak.

A könyv második része az 1945 utáni periódusról számol be: a Lectorium Rosicrucianum, az Arany Rózsakereszt Szellemi Iskolájának létrejöttéről. Ez a beavatóiskola teljesen az emberi lélekben lévő magasabb élet megszabadításának jegyében áll. Mintegy antológiaként, átfogó idézetek alapján mutatja be a szerző Jan van Rijckenborgh és Catharose de Petri spirituális fejlődését és irodalmi munkásságát. Az olvasó megismerheti, hogyan bonta­kozott ki inspirációjuk és belső megbízatásuk hétszeres világművé – folyamatosan az egyetemes szerzetlánc ál­tal inspirálva.

A szerző áttekintést nyújt továbbá az iskola 1990 utáni fejlődéséről, előretekintve egészen 2024-ig, miközben az elmúlt időszakok szellemi fejlődése a társadalom széles rétegeiben felismerhetővé és működővé válik.

Érdekelhetnek még…