Tiánai Apollós Nuktemeronja

3900 Ft

Tiánai Apollós Nuktemeronja

Jan van Rijckenborgh magyarázatai

Talán hallottak már Tiánai Apollósról, erről a titokzatos személyről, aki időszámításunk kezdetén élt, és a régi világtenger körül fekvő országokat bejárva hirdette és tanította az egyetemes bölcsességet. A nép mindenhonnan összesereglett, hogy hallgassa, és az akkori fogalmak szerint számtalan követője volt. Sok csodát tett, betegeket gyógyított, és olyan hatalmas befolyása volt, hogy ahol megjelent, a harcoló népek elásták a csatabárdot.

Ebben a könyvben Apollós néhány ránk maradt szövegét nyújtjuk át Jan van Rijckenborgh magyarázataival. Az író világos fejtegetéseinek köszönhetően az évszázadok homályából teljes dicsőséggel kiemelkedhet előttünk az igazság, és Apollós szeretete. Ez a világosság olyan fényesen sugárzik, hogy hatása még korszakunkban is maradéktalanul érezhető.

Szerző: Jan van Rijckenborgh
Kiadó: Lectorium Rosicrucianum
Kiadás éve: 2004
Oldalak száma: 130
Borító: Keménytáblás, ragasztókötött
ISBN: 963 0098 63 6
Kategória: Címke:

Leírás

“Tiánai Apollós egyike volt a szellem nagyjainak. Időszámításunk kezdetén az egyetemes Gnózis számos munkása jelent meg a kor nagy műveltséget és kultúrát hordozó területein, a régi világtenger körül fekvő országokban. Jézus, az Úr is egyike volt ezeknek. Az Atya hét fiának beavatott csoportját alkották, vagy más néven ők voltak az „özvegy fiai”, a lélekemberiség küldöttei. Így világos számunkra, hogy Tiánai Apollós, mint testvérei is egy keresztutat járt be, a szenvedés és az áldozat útját, melyet saját szívének vére jelölt ki. Gnosztikus gyermekei szerették őt, a dialektikus természetrend szolgálói pedig üldözték. A dolgoknak ez a fele olyannyira ismert, hogy ebbe nem is szeretnénk jobban belemerülni.

Szeretnénk, ha nagy alakja megjelenhetne szellemi szemeink előtt, és megszabadíthatnánk őt az évszázadok során rárakódott portól, káprázattól és árulástól. Szeretnénk az Atyának ezt a fiát, ezt az isteni küldöttet úgy megmutatni Önnek, amilyen a valóságban volt. Mert Isten fiainak nagy, egyetemes köre az utóbbi időben újra nagy munkába kezdett. Ezért kell Tiánai Apollóst is újra az igazság fényébe állítani.”

“Ebben a könyvben Tiánai Apollós Nuktemeronjáról fogunk beszélni. Ezt a címet úgy szeretnénk lefordítani, hogy „Isten nappala, amely a sötétségben világít”, vagy „Az Isten, aki a mikrokozmoszunkba van bebörtönözve”. Ez a nap tizenkét órára vagy fokra van felosztva, és minden óra egy konkrét utasítást tartalmaz, hogy milyen módon lehet Isten világos nappalát megvalósítani. Ez a módszer út a tökéletes megszabaduláshoz.”

(Idézetek a könyv Előszavából)

Érdekelhetnek még…