Sugárka

3500 Ft

Sugárka

FER-KAI

A mesekönyv varázslatos történetei és megkapóan szép képei az egész családot megszólítják. A mesék szerteágazó jelképrendszerén végigvonul egy-egy kiemelt téma, szimbólum. Eleinte alacsonyabb szinten, lefokozott állapotban mutatkozik meg. A célhoz közelítő mesehős nézetében pedig előrevetíti a folytatást: a felemelkedést, megtisztulást; a földi természet lecserélését, átlényegülését mennyeivé.

A kötet rajzai és színes képei az egyetemes bölcsesség – főleg a magyar őshagyomány – képi világából merítenek, a mesék lényegét, szellemi hátterét jelenítik meg. Ablakot nyitnak a képzeletnek, és varázsszárnyakat adnak neki.

Szerző: FER-KAI
Kiadó: Aquarius Kulturális Alapítvány
Kiadás éve: 2012
Oldalak száma: 80
Borító: Keménytáblás, ragasztókötött
ISBN: 978 963 08 4632 5
Kategória: Címke:

Leírás

„A víz tükrén a lefelé ereszkedő telihold ezüstje csillogott. Mielőtt a fényes korong eltűnt volna, a túloldalon előbújt a nap, és arany köntösbe öltöztette a tavat. E pillanatban született meg Sugárka. Egy tavirózsa kelyhe volt a bölcsője, melyet a tó hullámai ringattak. Itt nevelkedett fényszoknyában, molnárkák, szitakötők, békák, aranyhalak és egy fehér hattyú társaságában. Iskolája a világmindenség volt, tanítói a fények, hangok, ízek és illatok. Távoli csillagok egyengették útját, és ő meghitt ismerősként nevükön szólította valamennyit.” 

 ”A királylánynak elakadt a szava. Senki sem szólt még hozzá ilyen meleg hangon. A szíve nagyot dobbant, és ezzel mintha minden a helyére zökkent volna. Hívták, ahogy hívták, volt, amilyen volt, új nevével megújult maga is. A kertészlegény ekkor egy rózsatövet nyújtott át neki. Nem kellett mondani, se mutatni, mit kezdjen vele, tudta magától – mintha a világ legtermészetesebb dolga volna, nekiállt ültetni. Amikor az utolsó rózsatő is helyére került a kert közepén, a lugas megtelt a virágzás ígéretével.” 

„Volt egyszer egy birodalom, amit úgy hívtak, hogy Dallamvilág. Sajnos, már csak nevében volt „dallam”, mert egyik napról a másikra megszűnt itt a dúdolás, kiveszett a muzsika. Voltak ugyan hangszerek, de csak nyekeregni-nyikorogni tudtak, vagy meg se szólaltak. Ha dalolni támadt kedve valakinek, csuklani kezdett, vagy némán tátogott. Dallamvilág élete nem bénult meg teljesen, de elveszett a lényege, eltűnt az emberek boldogsága. Az ég derűs kékje is odalett; vigasztalan szürkeség borult a tájra. Senki sem tudta, mi történt, hogyan történt és főleg, hogy miért történt…” 

Idézetek a könyvből 

Érdekelhetnek még…