Pistis Sophia evangéliuma

4400 Ft

Pistis Sophia evangéliuma

A lélek rejtélye

Ez az őseredeti irat a kozmikus, egyetemes Krisztus-szellem üzenete. 

Az a hír járja, hogy a nagy beavatott és gnosztikus 

VALENTINUS 

jegyezte fel az i. sz. 2. században

Szerző: Valentinus
Kiadó: Lectorium Rosicrucianum
Kiadás éve: 2010
Oldalak száma: 289
Borító: Keménytáblás, ragasztókötött
ISBN: 978 963 06 9653 1
Kategória:

Leírás

A kereszténység egyik elhallgatott gnosztikus evangéliuma van e könyvben. A rejtélyek Jézusáé, ki felkentté, Krisztussá vált, és ezzel betölté a Föld éterikus mezejét. Szeretet áldozatát meghozva helyre-állította az összetört természetrendet a harmadik napon. 
E könyv Jézus feltámadása utáni tanításairól szól. 
„Úgy történt, hogy amikor Jézus feltámadott, 11 évet töltött beszélgetésekkel tanítványaival, oktatván őket csak az Első Parancsolat és az Első Rejtély helyeire (dolgaira) az Első Parancsolat fátylain belül. Ez a huszonnegyedik rejtély (a tizenkét pár agyideg rejtélye – a szerk.) bentről kifelé és lent azok közül, melyek az Első Rejtély második terében vannak. Az Első Rejtély van minden rejtély előtt: az Atya a galamb képében. És Jézus mondta tanítványainak: Az Első rejtélyből jöttem amelyik az utolsó, vagyis a huszonnegyedik.” 
A könyv eredetije kopt nyelven, 1785-ben került Dr. Askew hagyatékából a londoni British Múzeumba. MS 5114-es számon van nyilvántartva. 
A beavatás ösvénye, és különösen az igazi keresztény beavatás ösvénye „csak az erőseknek való”. Ez a könyv sem feltétlenül könnyű olvasmány, és mélyebb értelméhez csak az férhet hozzá valóban, akinek szíve sok-sok inkarnáció révén megnyílt. 
A rejtélyek Jézusa, a felkent, a Krisztussá vált hiteles evangéliuma. 

Érdekelhetnek még…