Gyöngy himnusz

1500 Ft

Gyöngy himnusz

A fenséges kert legerősebb fája sorozat 9.

Tamás Apostol

 

Szerző: Tamás apostol
Kiadó: L. N. L. Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalak száma: 63
Borító: Puhatáblás, fűzött
ISBN: 978 963 89265 0 0
Kategória: Címke:

Leírás

A Gyöngy himnusza akár a legszebb népmeséink egyike is lehetne, talán az is volt, hiszen a pártus királyfi mi magunk vagyunk a szeretet beavatási ösvényén. 
Leírás: Tamás apostol, a „hitetlen” a bibliai 12 apostol egyike, ő volt az, aki Jézus sebeit megtapasztalandó, ujjait a sebeibe tette, innen az elnevezése: Hitetlen Tamás. 
Apokrif evangéliumok szerint Mária mennybemenetelének hírére ugyancsak kételkedett, és jelet kért az Úrtól bizonyságképpen, amit meg is kapott egy, az égből lehulló öv formájában. Róla mondták, hogy „aki kétszer kételkedett”. 
 
Tamás Indiában végzett apostoli tevékenysége révén a dél-indiai keresztények az úgynevezett szíriai irányzatot követik, aminek két ága alakult ki: a keleti (káldeus) és a nyugati (antiochiai) kereszténység. Az általa alapított egyik legnagyobb mai egyház neve a Szír – Malabár Katolikus Egyház. 
 

 
Ez a szép régi történet elbeszéli, hogy a pártos király legkisebb fiának feladatul adja az Egyiptomban található Gyöngy előkerítését, megszerzését. A felmutatott Gyöngy csak kisebb részben igazolja az uralkodásra való alkalmasságot, lényegében az égi és földi lét egyesítéséről szól a történet… 
A Gyöngy-himnusznak két olvasata is van. A gnosztikusok számára kézenfekvőbb: a lélek küldetéssel leszáll a földre, anyagi testbe zárul, vagyis álruhát ölt, és megpróbál az előle elrejtett isteni tudás birtokába jutni. Ha nehéz harcát a Gyöngyöt őrző démoni hatalmakkal sikerrel vívta meg, akkor visszajuthat a mennyei hazájába, és így páratlan dicsőség lesz a része…. 
A „GYÖNGY HIMNUSZ” című ezen kiadványt elsősorban azoknak a filozófiát és az egyházi témákat kedvelő olvasóinknak ajánljuk, akik az apokrif gondolatokat egy apokriftól szeretnék ennek a kötetnek a segítségével mélyebb kontextusban is megismerni. 

Érdekelhetnek még…