Christianopolis

3100 Ft

Christianopolis

Jan van Rijckenborgh

Johann Valentin Andreae Reipublicae Christianapolitanae descriptio című könyve első hét fejezetét magyarázatokkal látta el Jan van Rijckenborgh. 

Szerző: Jan van Rijckenborgh
Kiadó: Lectorium Rosicrucianum
Kiadás éve: 2007
Oldalak száma: 110
Borító: Keménytáblás, ragasztókötött
ISBN: 963 7420 41 X
Kategória: Címke:

Leírás

1619-ben jelent meg Johann Valentin Andreae, a Fama Fraternitatis R.C. szerzőjének latin nyelvű írása Reipublicae Christianopolitanae Descriptio (Krisztiánopolisz Köztársaság leírása) címmel. 

Jan van Rijckenborgh és munkatársai az egyik londoni látogatásuk alkalmával, a világhírű British Múzeum könyvtárában fedezték fel e művet, majd lefordíttatták, és az érdeklődők széles köre számára hozzáférhetővé tették e mindaddig szinte ismeretlen alkotást.

A Rózsakereszt Szerzetének ez az irata valószínűleg évszázadokon keresztül kallódott anélkül, hogy valaki is felfigyelt volna rá. A mű felfedezői azonban bensőleg érezték, hogy feltétlenül napvilágra kell hozniuk a könyv tartalmát, és megfelelő magyarázatokkal ellátva minden érdeklődővel meg kell ismertetniük, annak rendkívül fontos tartalma miatt. 

A Rózsakereszt Szerzetének állama a kereszténység kozmikus erővonalain alapul, melynek lakói és építői azok, akik rálépnek a belső megújulás ösvényére. 

Nagyon sokan határozzák el, hogy életüknek új irányt szabva bemennek saját Krisztiánopoliszukba, krisztusi városukba. 

Érdekelhetnek még…