Az egyetemes ösvény

1800 Ft

Az egyetemes ösvény

Szegletkő sorozat 2.

Jan van Rijckenborgh, Catharose de Petri

Ebben a könyvben erőteljes felhívással fordulunk az olvasó tudatához; mert a tudat nagymértékű mozgásszabadságával kell bírnunk ahhoz, hogy a Krisztus-misztériumhoz valamelyest közeledhessünk. Itt valami teljesen másról van szó, mint amit jelenleg “tudattágításon” szokás érteni! A könyv utal rá, hogy azok számára, akik ehhez a rejtélyhez belülről szeretnének közeledni, semmilyen tekintetben sem szolgálunk misztikus szemfényvesztéssel vagy erkölcsteológiával. Elszántság kell hozzá, hogy az ember az egyetemes Rózsakereszt ösvényére térjen! 

Minden idők hiteles szellemi iskolái hírt adnak erről az ösvényről, melyen az alacsony természet régi templomának lebontása, a dialektikus személyiség elhallgattatása és egy új személyiség, egy új templom felépítésére van szükség. A kozmikus tudat kizárólag ebben az új templomban találhat lakhelyére. 

Szerző: Jan van Rijckenborgh, Catharose de Petri
Kiadó: Lectorium Rosicrucianum
Kiadás éve: 1998
Oldalak száma: 100
Borító: Puhatáblás, ragasztókötött
ISBN: 2 88067 027 6

Leírás

Akik az igaz világosságban élnek, azoknak komolyan kell törődniük az egyház, az állam és a Szellemi Iskola viszonyának fejlődéseivel, mert a világ eseményeinek jellege egy bizonyos korszakban ettől függ. 
 
Évszázadokon át valójában mindig csak kiábrándító nézeteltérésekről és bősz ellenségeskedésről volt szó, mert az egyház és az általa életre hívott vagy befolyása alatt álló hatóság majdnem mindig a rejtélyek munkája ellen dolgozott, s ahol csak tudta, tűzzel-vassal üldözte és irtotta a Szellemi Iskola munkásait. Ez az ellenségesség a mi korszakunkban is világosan bebizonyosodik, tapasztalataink világosan ezt mutatják. 
 
Ezek a megpróbáltatások dialektikus szempontból a tűz és a víz természetes ellentétének magától értetődő velejárói, a Káin pogány fiai és a Séth közötti ellentétnek a következményei, a Káin és Ábel között folyó testvérharc folyományai. 
 
A tűz fiai és a víz fiai halálos összeakaszkodásukkal poklot, vérmezőt csináltak e világból, ahol a borzalom lakozik. Őmiattuk lakik ebben a világban több ördög és kísértet, mint ember. A tűz és a víz sokmillió eltévedt és elsüllyedt gyermeke földünkből oly rettenetes pokolkapuját csinált, hogy azt már Edgar Allan Poe legmerészebb fantáziája sem tudná visszaadni. 
 
Mi azonban tudjuk, hogy a bűnnek ebben a mocsarában lassan, de biztosan egy másik irányzat nyilvánul meg. Az egymással harcoló hatalmaktól teljesen független hierofáns tevékenység ösztönző hatását vesszük észre, mely az újjászületésre ösztökél, az emberiség eredeti hivatásának újramegtalálására, tetteknek az elvégzésére sarkall, melyeknek a teljes, alapvető megforduláshoz kell vezetniük. 
 
A világ sötét óráiban Önök olykor esetleg hajlamosak úgy vélni, hogy Isten és szent szolgái magára hagyták az igazságtalanságnak ezt a mocsarát. Biztosíthatjuk azonban Önöket, hogy ez a feltevés életük legnagyobb tévedése lenne. Ádám bukása óta egyetlen világosságerő sem hagyott el minket a mai napig, egyetlen pillanatra sem. Ha nem is látják a hatásukat és nem értik a tevékenységüket, meg lehetnek győződve folyamatos sikereikről, melyek egyszer feltarthatatlanul győzelemhez fognak vezetni. 
 
Két világtörténelem van. Az egyik az Önöké, a miénk, a másik pedig a rejtélyeké. Az egyik a könnyek tengeréhez vezetett minket, a másik pedig egy óriási kovácsműhelybe visz, ahol egy új kalapáccsal és egy új igével dolgoznak megszakítás nélkül, dinamikusabban és erőteljesebben, mint valaha is. 

Érdekelhetnek még…