A zöld arc

4300 Ft

A zöld arc

Gustav Meyrink

Meyrink könyve kettős utazásra hívja az Olvasót. Együtt utazunk a korszakvég felé sodródó világban, nyomozhatunk régi legendák után, háttérben együtt szemlélhetjük a kínzó plaszticitással és iróniával megfestett várost és annak lakóit. A lakókat, akik vágynak ugyan az ősi misztíériumok általi beteljesedésre, de ebben a labirintusban sokuk tévútra kerül, míg mások vaskos világi örömökkel vigasztalódnak – reménytelenül. 

De még vonzóbb – és talán valóságosabb – a másik utazás, az, ami befelé visz, a kereső lélek színtere felé, ahol mintha minden karakter egyetlen lélek egy-egy nézete lenne. Az az utazás, melynek során kibomlanak a sokszor furcsa és különc jellemek, archetípusok szimbólumainak jelentései. 

Meyrink könyvében egyetlen monumentális képpé olvadnak a régi misztikus történetek szereplői: feltűnik az alkimisták fekete királya, a kelták Zöld Embere, a tudós zsidó és a szív látomását kergető szent. Láthatóvá lesz az elrejtett majd megtalált bölcsesség azzal a feladattal, ami mindünk előtt áll, amellyel valamennyi kereső léleknek – egyszer – szembe kell néznie. Igen: egyszer neked is, kedves Olvasó… 

Szerző: Gustav Meyrink
Kiadó: Aquarius Kulturális Alapítvány
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 248
Borító: Keménytáblás, ragasztókötött
ISBN: 978 963 89694 6 0
Kategória: Címke:

Leírás

„Mikor láthatatlan önvalód megjelenik számodra, arról ismerheted föl, hogy árnyékot vet. 
Korábban én sem tudtam, ki vagyok valójában, míg saját testemet mint árnyékot láttam. Be fog köszönteni az az idő, mikor az emberiség világító árnyékokat fog a Földre vetni, nem pedig fekete szégyenfoltokat, mint mind mostanáig, az égen pedig új csillagok fognak megjelenni. Te is járulj hozzá ahhoz, hogy fény keletkezzék.” 

Érdekelhetnek még…