A rózsakeresztesek világnézete

5600 Ft

A rózsakeresztesek világnézete

A jövő ezoterikus kereszténysége

Heindel Max

Alapvető értekezés az ember múltbeli fejlődését, jelenlegi szerkezetét és jövőbeli kibontakozását illetően.

Szerző: Heindel Max
Kiadó: GIGG-ART
Kiadás éve: 2013
Oldalak száma: 496
Borító: Puhatáblás, ragasztókötött
ISBN: 978-963-89785-0-9
Kategória: Címke:

Leírás

Szeretet, békesség, harmónia, egészség ma oly erős vágyat kelt az emberi jelenségben, mint amikor a humanizmus eszméje emelkedett az erények szintjére a rendkívüli embertelenség közepette.

A nagy misztériumok hirdetőinek, Laoce, Buddha, Jézus Krisztus, Máni… szorgalmazott tanácsain merengenek napjaink spirituálisan szomjazó lelkei. Oly nagy az istenkereső lárma, hogy ember legyen a talpán, aki korunk ingoványának szellemi latyakjában ne áhítozna ebben a vaksötétben a fényre, az igazságra, a valóság aktív oldalára. Ebben a helyzetben az ember állapotának változtatásánál, Isten szeretetére és kegyelmére van utalva. A Vele való együttműködés személyes döntésen múlik. Marad-e a lélek a földre irányuló általános animális állapotban, vagy a benne szintén jelenlévő isteni potenciál által életre kel és aszerint él. Ám ez semmiképpen sem egy automatikus spirituális felcseperedési folyamat. Ez a könyv ezzel a folyamattal való tudatos együttműködés létező lehetőségét adja.

A keresztény üdvnyilatkozat kifejlődése ugyanaz, mint a rózsakereszt filozófiájának kifejlődése. A kereszténység kezdettől fogva olyan fejlődési menet, amely a mi korszakunkban minden misztériumot napvilágra hoz, és e misztériumok élő valósága megjelenik. Emiatt minden mese, legenda semmivé foszlik, a valóság elfoglalja méltó helyét az ember szívében.

Aki ezt a könyvet – okkal – a föld és az emberiség útja és alakulása lexikonjának használja, és úgy tanulmányozza, megtalálja benne amit keres. Vagyis mit tegyen az ember, hogy a lélek világa számára megszólítható állapotba kerüljön.

Az emberekkel az igazságot felfogási képességük és észlelési, érzékelési lehetőségeik mértékében lehet közölni. A nyitottság adománya alapján tájékozódni vágyó, alakuló új tudat sikerrel forgatja e kötetet.