A kiemelkedés izzó tüze

4200 Ft

A kiemelkedés izzó tüze

Peter Huijs

Peter Huijs tanulmánya  Z. W. Leene életéről és munkásságáról, három részben

I. CHRISTIAN ROSENKREUZ VÉRPECSÉTJE – TANULMÁNY Z. W. LEENE ÉLETÉRŐL ÉS MUNKÁSSÁGÁRÓL

II. A KIEMELKEDÉS IZZÓ TÜZE – ELŐADÁSOK

III. A RÓZSAKERESZTESEK SZERTARTÁSA

 

A szerző, Peter Huijs (született 1951-ben Tegelenben, Hollandiában) 2000-ben adta ki a Gnózis – a világosság áramlatai Európában című könyvét, mely bemutatja, hogyan terjedt el a Gnózis földrészünkön. 

2010-ben megjelent művében, A világ szívének hívásában a szerző a modern rózsakereszt, a Lectorium Rosicrucianum történetét és útját írja le. 

Legújabb kiadványában, A kiemelkedés izzó tüzében az Arany Rózsakereszt Szellemi Iskolája hollandiai pezsgő és tüzes kezdetéhez, az alapítók, Zwier Willem Leene, Jan Leene és Cor Damme korszakához viszi el az olvasót. 

 

Szerző: Peter Huijs
Kiadó: Lectorium Rosicrucianum
Kiadás éve: 2020
Oldalak száma: 251
Borító: Puhatáblás, ragasztókötött, füles
ISBN: 978 963 7420 68 9
Kategória: Címke:

Leírás

„Törekvés” és „Barátság” – ez a két szó jellemzi Z. W. Leene, az ember és szellemi úttörő életét és munkásságát. Neki szenteltük ezt a könyvet. Két olyan fogalomról van szó, melyet ő tudatosan megtapasztalt megbízatásként, önfeledt szolgálatban valósított meg.  

A kiemelkedés izzó tüzétA világ szívének hívása, az Arany Rózsakereszt Szellemi Iskolája története nyitányának szántuk. A nyitány egy zenedarab legfontosabb témáit fogja össze. Ez a könyv így tüzes energiával és a kifejezés egyszerűségével teli szavakkal és gondolatokkal vet világosságot egy lélek fejlődésének minden nézetére. Z. W. Leene így kötötte össze hallgatóit saját szellemi erejükkel. Olyan témákról van szó, amelyek a szellemi iskolában a későbbi években széleskörűen kibontakozhattak. Ezek most egy hétszeres fejlődést követően, a Rózsakereszt misztériumiskolájában mindenki számára hozzáférhetők.  

A „törekvést” mindenki magával hozza. A „barátság” szintén a szellemi kapcsolatot jellemző kulcsszó. Barátság egymással, de baráti jóakarat mindenki iránt, aki a hétszeres világszerzet nagy műve felé közeledik.  

Ennek a tűznek a kinyilatkoztatása a szellemi kapocs a Z. W. Leene, Jan Leene és Cor Damme közötti egyértelmű barátságban. A Világosság világa ezáltal ajándékozhatott a társadalomnak új megbízatást, a Rózsakereszt Szerzetének új hajnalt, új születést. 

Érdekelhetnek még…