A felhő a szentély fölött

2800 Ft

A felhő a szentély fölött

Karl von Eckartshausen

 

Szerző: Karl von Eckartshausen
Kiadó: Lectorium Rosicrucianum
Kiadás éve: 2015
Oldalak száma: 88
Borító: Puhatáblás, ragasztókötött
ISBN: 978 963 7420 65 8
Kategória: Címke:

Leírás

A német misztikus, Karl von Eckartshausen (1752-1803) legfontosabb műve ez a hat levélből álló sorozat, melyet 1802-ben, élete végén, „A felhő a szentély fölött, vagy valami, amiről századunk büszke filozófiája nem is álmodhat” címen jelentetett meg. Eckartshausen erőteli képekkel világít rá a szellemi út legfontosabb aspektusaira: 
 
„Közeledünk azonban ahhoz az időhöz, amikor a Szellemnek életre kell kelteni a betűket, amikor a szentélyt takaró felhő el fog tűnni, amikor a hieroglifák átalakulnak a szemléletbe és a szavak az értelembe. Közeledünk ahhoz az időhöz, mely a legszentebbet takaró nagy függönyt kettéhasítja. A szent titkok tisztelője már nem külső jelek és szavak segítségével nyilatkozik majd meg, hanem a szavak szellemével és a jelek igazságával.” 
 
Jan van Rijckenborgh (az Arany Rózsakereszt Szellemi Iskolájának nagymestere) a második holland kiadás előszavában, 1948-ban ezt írja a könyvről: „E levelek tartalma ahhoz az igéhez tartozik, amely sohasem fog elmúlni. Ez a modern rózsakereszt beszéde.” 

Érdekelhetnek még…