Kedves Barátaink!

Az Országos Vezetőség ezen Hírlevél formájában szeretné tájékoztatni tagjait a munkaterületen történt eseményekről.

A hírlevélben továbbra is szeretnénk rendszeresen bemutatni a konferenciahelyen és a centrumainkban folyó munkát, hírt szeretnénk adni a különböző csoportok munkájáról, valamint az Iskola rendezvényeiről.
Fogadjátok és olvassátok szeretettel!

1+1% adófelajánlás

 

Kedves Barátaink!

Mint azt tudjátok, az adózóknak minden évben lehetőségük van a személyi jövedelemadó bevallással egyidőben a befizetett SZJA 1+1%-áról rendelkezni. Az egyik 1 %-ot technikai számmal rendelkező vallási közösség, a másik 1 %-ot regisztrált civilszervezet részére lehet felajánlani.

 

Az 1% SZJA felajánlásához az adóbevallásnál szükséges

technikai számunk: 0437

megnevezés:

LECTORIUM ROSICRUCIANUM

Az Arany Rózsakereszt Nemzetközi Iskolája Egyesület

 

Akár 2% felajánlásával is gazdagíthatjuk Iskolánkat, amennyiben a civilszervezet részére felajánlható 1%-ot az Iskola által működtetett Aquarius Alapítvány javára ajánljuk fel.

  Adószám: 18210046-1-11

megnevezés:

AQUARIUS Kulturális Alapítvány

 

A rendelkezés beadásának határideje mindenki számára 2022. május 20.

Az SZJA 1+1%-áról – függetlenül az adóbevallás módjától – a bevallással együtt vagy külön is lehet rendelkezni.

 

Kérjük, juttasd el felhívásunkat mindazok részére is, akik támogatják egyesületünk célkitűzéseit.

Köszönjük, hogy anyagilag is támogatod az Iskolát!

Országos Vezetőség

Elnökségi hírek

NEMZETKÖZI SZELLEMI VEZETŐSÉG

 Az Arany Rózsakereszt
Nemzetközi Iskolája
összes tanulója részére
______________________________

Santpoort, 2022. április 1.

 

Kedves Barátaink!

2020-ban és 2021-ben az Iskola tanulóiként mindannyian szembesültünk az életet megváltoztató helyzetekkel és annak munkánkra gyakorolt hatásával minden régióban, melyeket a Nemzetközi Szellemi Vezetőség képvisel. Ez arra késztet bennünket, hogy mélyen átgondoljuk az Arany Rózsakereszt Szellemi Iskolája világban való megnyilvánulásának jelenlegi és jövőbeli szükségleteit, valamint műve három irányát:

– A Magasabb felé – a lélekaratást az újjászületett emberiség életterületére irányítva.

– A világ és az emberiség irányában – felhívást intézve a szellemi ébredésre és kihirdetve, hogy az embereknek mélyreható belső átalakulása szükségességük ahhoz, hogy képesek legyenek szembenézni a jelen idők kihívásaival.

– Befelé – a lehető legnagyobb intenzitással elmélyítve az Egyetemes Gnózis misztériumaiba való tudatos áttörés radikális feltételeit.

Mindez felhívja a figyelmünket, mint tanulókét, akik az Iskola Élő Testét alakítják és alkotják, hogy ez kéz a kézben jár a különböző csoportokban végzett munkánk és az Elnökségeknek (Presidiumoknak) vagy Régiós Vezetőségeknek a megerősítésével a hét régióban, ahol a Lectorium Rosicrucianum felépítette nemzetközi munkáját.

A régiók bővülésével és éretté válásával az is nyilvánvalóvá vált, hogy a Nemzetközi Szellemi Vezetőség (NSZV) Testületét bővíteni szükséges, és a régiók mentorálását az NSZV több tagjának kell végeznie.

Ezért nagy hálával és örömmel jelenthetjük be, hogy a 2022. év folyamán a Nemzetközi Szellemi Vezetőség munkájában alapos átalakításra kerül sor, új tagok felvételével.

Három új tag már szakramentális felvételben részesült a Hatodik Nézetbe és az NSzV-be: március 21-én Christian Fayet testvérünket a caux-i Catharose de Petri Konferenciahely Hatodik Nézet Szentélyében, március 25-én pedig Ulrike Martin-Miocic és Wolfgang Sandten testvéreinket a calwi Christian Rosenkreuz Konferenciahely Hatodik Nézet Szentélyében iktatták be.

Az elkövetkező hónapokban új tagok felvételére kerül majd sor, és erről időben tájékoztatni fogunk Benneteket, de jobbnak láttuk már most elküldeni el ezt a bejelentést, nem megvárva, hogy az összes új munkatárs felkérése megtörténjen. Azután pedig közölni fogjuk Veletek a Nemzetközi Szellemi Vezetőség végső felépítését és működési struktúráját.

Áldásos munkát kívánunk három testvérünknek, akiket most vettek fel a Nemzetközi Szellemi Vezetőségbe, annak a bizonyosságával, hogy az Élet Szerzete irányítja közös munkánk lépéseit.

Egységben a Gnózisban,
a Rózsa és a Kereszt erejében,
szeretettel köszöntünk Benneteket, mint Barátainkat:

a Nemzetközi Szellemi Vezetőség

___________________________________________________________________

 

Kedves Barátaink!

Köszönjük szépen mindazoknak az adományait, akik ezzel a nehéz helyzetbe került ukrán tanulótársainkat és családjaikat támogatták! Az adományokat továbbra is várjuk az alábbi bankszámlaszámokon „UKRAJNA” megjegyzéssel:

– forintban magyar bankszámlára:

12001008-00244881-00100000

– euróban magyar bankszámlára:

HU53 12001008-00244881-00600005

– euróban lengyel bankszámlára:

PL57 11402004-00003512-05177144

SWIFT: BREXPLPWMBK

– illetve készpénzben a konferenciák alatt a pénztárban, nyitvatartási időben.

Jelenleg hatan tartózkodnak, Ukrajnából menekültek, a lengyelországi Aurora Konferenciahelyen, akiknek az ellátását fedezik a befolyt összegből, és várjuk a lehetőséget, hogy Ukrajnába is lehessen biztonsággal célzottan pénzt eljuttatni. Amennyiben a Pelikán Konferenciahelyre érkeznének Ukrán tanulók/tagok, az ő ellátásukat is ebből az összegből biztosítanánk. Az adományoknak azt a részét, amely esetleg nem kerül felhasználásra, arányosan visszafizetjük az adományozóknak.

 

Köszönettel:

a 7. Régió Elnöksége

A Konferenciahely hírei

A Konferenciahelyen az elmúlt két hónapban folytatódtak a különböző karbantartási-átalakítási munkálatok.

Befejeződött a B épület emeleti férfi és az A épület emeleti női zuhanyzók felújítása. A zuhanytálcákat eltávolítottuk, a padozatuk pedig új szigetelést és burkolatot kapott.

 

A fogadó épületben a volt intendánsi lakás játszótérre néző felének a felújítása továbbra is tart, de a hidegburkolási munkák már befejeződtek. Nyár elejére szeretnénk befejezni, hogy nyaralásra tanulóknak kiadható legyen.

Az A épületben lévő takarítószeres helyiségeket („office”-okat) vegyszer- és takarítószer-raktárrá alakítottuk, és

rendezvények alatt zárva tartjuk.

A takarításhoz szükséges eszközöket és szereket ezentúl a mosdókban („polcoffice”-okon) tároljuk. Az átcsoportosítással felszabadítottunk egy eddig raktárként szolgáló kis szobát a B épületben, mely ezután szállás lesz.

Tanulók egy lelkes kis csapata az áprilisi konferencia után maradt még két napot, hogy külső fafelületek kezelését végezze el. Lecsiszoltak, és újrafestettek több bejárati ajtót, előtetőt és tetőn lévő felületet az A, a C, az M, a konyha és a fogadó épületeken. Ezúton is köszönjük a munkájukat!

A tavaszi munkahétvégén folytatjuk!

 

Akik sétálgattak egy kicsit az áprilisi konferencián, tapasztalhatták, hogy az alsó és a felső tó között egy régi-új középső tó keletkezett. Szándékosan megemeltük a vízszintet, hogy így tartalékoljuk a vizet a nyári, száraz időszakra. Innen próbáljuk majd – legalább részben – pótolni az alsó tó párolgási vízveszteségét, ezzel is csökkentve a halpusztulás esélyét.

Elkezdtük tartalommal feltölteni a Konferenciahely oldalát az Iskola honlapján:

https://rozsakereszt.hu/pelikankonferenciahely/

Szeretnénk itt úgy a tanulóknak, mint az érdeklődőknek és a vendégcsoportoknak a szükséges tájékoztatást megadni. Az aktuális konferencia jelentkezési lapját és egyéb információit már néhány hónapja elhelyezzük ezen a felületen. Szívesen vesszük, ha küldtök szép fotókat a Konferenciahelyről a galériához. Régi képeknek is örülnénk, amelyekkel dokumentálhatnánk a Konferenciahely történetét.

Az idén tavasszal, az ABCD ifjúsági konferenciával egy időben (04.29-05.01.) tervezzük megtartani a munkahétvégét, amelyen várhatóan a következő tevékenységekhez lehet majd csatlakozni: kerti munkák, facsiszolás, -festés, templomtakarítás, ablakpucolás, szökőkutak „nyáriasítása”. Erre külön küldtünk meghívót jelentkezési lappal.

YW logo blue
lalicorne1
lalicorne2

Az Ifjúsági Mű felhívásai

Most hétvégén, április 29-május 1. között kerül sor az IM tavaszi ABCD konferenciájára.

A meghívót itt olvashatjátok:

ABCD konferencia meghívó

Stábosok, segítők jelentkezését is örömmel fogadjuk.

 

Nyári ifjúsági hetek

A nyári AB hét július első napjaiban kerül megrendezésre Únyban, a Pelikán Konferenciahelyen. A pontos dátumról és a részletekről a későbbiekben küldünk tájékoztatást.

 

Idén szeretnénk részt venni a nagyobb gyermekekkel

2022.07.25-07.31. között

a franciaországi La Licorne konferenciahelyen

a CD nyári héten.

A konferencia kedvezményes díja és az utazás előreláthatólag 240,-EUR/fő lesz.

Szeretnénk 1 nappal előbb odaérni, hogy a csaknem teljes napos autózás után kicsit világot is láthassunk.

A szervezéshez elengedhetetlenül fontos már most tudnunk, hogy hány emberre számítsunk, ezért szeretnénk mindenkit megkérni, hogy néhány napon belül jelezze felénk írásban, ha részt venne a konferencián: CD-s gyermekként, IM vezetőként vagy akár stábosként. imk@lectorium.hu

 

Az utazás anyagi oldala több családnak nagy terhet jelent, ezért mindenkitől szívesen veszünk bármiféle támogatást, legyen szó pénzről, szállításról, netán útközbeni szálláshelyről.

A májusi megújító konferencián IM büfét szervezünk,

ahol akár árusítható süteményekkel, akár azok megvásárlásával is támogatni tudjátok az Ifjúsági Mű programjait.

(A képek Gignacban, a La Licorne konferenciahelyen készültek.)

Élő Könyvek Háza

A fenti elnevezést kapott könyvbemutató sorozatunk a Világosság Hármas Szövetségének jegyében című könyvvel folytatódik.

Három előadást tervezünk belőle (rózsakereszt, katárok, Grál szerzete) a Budapesti Centrumban, illetve – lehetőség szerint – hármat vidéken, melyből az elsőt április 23-án Győrben, teaház keretében tartottuk meg. (Erről az Iskola FB oldalán találtatok tájékoztatást.)

Ezt május végén fogja követni a budapesti esemény: A Rózsakereszt Világszerzete címmel.

Pontos időpont a májusi konferenciára lesz, kitesszük majd a faliújságra, illetve a facebookra. Ezenkívül a könyvesboltban érdeklődhet, akit valamelyik téma foglalkoztat, és szívesen csatlakozna a csapathoz.

A nyári szünetet követően a Katárok Szerzetével foglalkozva folytatjuk majd a rendezvénysorozatot.

IMG_20220414_130059
vilagossag
gyor

A Győri Centrum meghívója

A Győri Centrum szeretettel invitálja a tanulókat és érdeklődőket egy városnéző “gnosztikus sétára”.

Gyülekező június 25-én, szombaton 10 órakor a Centrumban (Győr, Bástya u.54.).

Kérjük, jelezzétek részvételi szándékotokat a Győri Centrum (Darida Ferenc, Katona Károly) felé. A programot közös piknikkel zárjuk.

 

(A Győrben készült fotón a Frigyláda látható.)

Tanulói írások

Újabb írások kerültek fel alábbi oldalunkra, fogadjátok szeretettel!

 

Tanulók írásai

(megnyitáshoz kattints a fenti sorra)

 

Az eddigi írások mellett egy verset és egy novellát olvashattok.

Ízelítőül néhány sor:

Szívfájdalom… a szív fájdalmas útjának régi és új dala

E világban, oh, a szív szenved nagyon,

a világ önző becsvágy bundájában – a szív

bezárva van, azért lett agresszív!

Ha ezt felismered, vesd le magadról!

(…)

A tanítvány

Ma megint nehezebben tudok felállni, lábam rogyadozik, csontjaim sajognak,

(…)

Az oldalt folyamatosan bővítjük, és korhatár nélkül, másoktól is szívesen veszünk és teszünk közzé írásokat.
Ezt a Hírlevelet ide kattintva pdf formában is letöltheted, kinyomtathatod:
NYOMTATHATÓ VERZIÓ
HÍRLEVÉL ARCHÍVUM

A korábbi hírleveleket az alábbi oldalon találod:

Korábbi hírlevelek