1+1% SZJA felajánlás

Kedves Barátaink!

Mint azt tudjátok, az adózóknak minden évben lehetőségük van a személyi jövedelemadó bevallással egyidőben a befizetett SZJA 1+1%-áról rendelkezni. Az egyik 1 %-ot technikai számmal rendelkező vallási közösség, a másik 1 %-ot regisztrált civilszervezet részére lehet felajánlani.

Az 1% SZJA felajánlásához az adóbevallásnál szükséges

technikai számunk: 0437

megnevezés:

LECTORIUM ROSICRUCIANUM

Az Arany Rózsakereszt Nemzetközi Iskolája Egyesület

Fontos tudni, hogy amennyiben a civilszervezet részére felajánlható 1%-ot az Iskola által működtetett Aquarius Alapítvány javára ajánljuk fel, akár 2% felajánlásával is gazdagíthatjuk Iskolánkat!

  Adószám: 18210046-1-11

megnevezés:

AQUARIUS Kulturális Alapítvány

A rendelkezés az adóbevallástól függetlenül is beadható, határideje pedig mindenki számára 2024. május 21.

Ha rendelkezel Ügyfélkapuval, ezt akár néhány kattintással is megteheted, itt: E-SZJA oldal

 

Az előző évi 1+1%-ok több, mint 4 millió forinttal gazdagították bevételünket, láthatjuk tehát, hogy minden egyes tétel számít. Ezért most is azt kérjük, juttasd el felhívásunkat mindazok részére is, akik támogatják egyesületünk célkitűzéseit.

Köszönjük, hogy anyagilag is támogatod az Iskolát!

Országos Vezetőség

1szazalek

A konferenciahely hírei

A tavaly év végi kis szünet után újult erővel folytatódtak a fejlesztési/felújítási munkálatok a Konferenciahelyen.

Az A és B épületen  a homlokzatszigetelések utáni vakolás majdnem befejezettnek mondható, már csak utólagos javítási munkák folynak.

IMG_20240220_084521
IMG_20240226_143330
IMG_20240216_151609
IMG_20240216_124057

Megtörtént a napelemrendszer üzembehelyezése, így mostantól lényegesen kevesebbe kerül az elektromos energia-felhasználásunk.

Az Ifjúsági templomba – a már két éve tönkrement régi légkondicionáló helyére – beszerelésre került egy új, fűtésre optimalizált klímaberendezés. Erre azért volt szükség, mert a hétköznapi déli szolgálatokra eddig elektromos radiátorokkal fűtöttünk, ami meglehetősen drága megoldás. Ennél sokkal gazdaságosabban lehet fűteni a split klímával, és a nyári ifjúsági szolgálatokon a templom hűtése is újra megoldódik.

Az A és B épület összes radiátorára termoszelepeket szereltettünk, amelyekkel elkerülhetők az egyes szobák között eddig tapasztalható nagy hőmérsékletkülönbségek. Így egyrészt a komfortérzetet, másrészt – a túlfűtés kiküszöbölésének köszönhetően – a gazdaságosságot is növelhetjük vele. A 3-as fokozat biztosítja a 20 °C-ot, ezért kérjük, amennyiben a szoba hőmérséklete nem megy ez alá, hagyjátok ebben az állásban.

Az A és B épület fűtését egy egyszerű és olcsó fejlesztéssel automatikussá tettük. Ez azt jelenti, hogy ha a hőmérséklet a leghidegebb szobában eléri a 20 °C-ot, leáll, ha ez alá megy, elindul a fűtés. Így pontosabban beállítható a hőmérséklet, és kevesebb munkaóra szükséges a felügyeletéhez. Ez a többi épületben korábban is így működött, csak itt nem.

IMG_20240226_150710
IMG_20240228_091325
IMG_20240118_141316
430186640_2099392170412201_6422245715441779266_n
IMG_20240302_155605

Befejeződött a fogadó emeleti szobáinak festése és padlózása.

A konyha alagsorát is kifestettük, mert az ottani falak ezt már nagyon igényelték.

IMG_20240215_151202

Az A épület nagy szobáinak elrendezését szellősebbé tettük azzal, hogy az emeletes ágyak nagy részét megszüntettük. Ami maradt, azt csak végszükség esetén használjuk. Ezáltal azok komfortérzete is növekedhet, akiknek nem jut hely kis szobában, vagy nem igénylik az ilyen elhelyezést.

IMG_20240302_161310
IMG_20240303_165715

Az A épület földszinti és emeleti folyosóján is lecseréltük a régi, viharvert, neoncsöves világítást új, üveg lámpabúrákra. Az emeleten ezzel egyidőben a mennyezet új festést is kapott.

Az A108-as közösségi térben elhelyeztünk egy mosogatót a függöny mögött, mert egyes vendégcsoportoknál erre igény mutatkozott. Egy csoport februárban már használatba is vette.

IMG_20240303_165416

A „megújulás jegyében” nagy erőkkel folyik a téli-tavaszi rendrakás és lomtalanítás a különböző raktárakban.

A szabadtéren egyrészt igyekszünk megtisztítani a területet a szigetelés-vakolásból származó hulladékoktól, másrészt a favágással is komolyan foglalkozunk.  Az elmúlt ősszel-télen rengeteg fa kidőlt, vagy letörött. Ezeket igyekszünk tűzifaként hasznosítani, de még sok a teendő ezen a téren.

Néhány fát vissza kellett vágni, kettőt pedig kivágni, mert árnyékot vetettek az újonnan üzembehelyezett napelemrendszerre. E munkákat kosaras kocsival és tanulói segítséggel oldottuk meg, miközben néhány veszélyesebb, kiszáradt ágat is sikerült levágni a magasban.

Azt tervezzük, hogy az A és B épületek környékén – az épületek falai után – hamarosan a kert is megújul. Új fákat, cserjéket és talajtakaró növényeket szeretnénk ültetni, hogy az eddiginél is szebb környezet fogadja az ideérkezőket.

IMG_20240217_102000_kicsi
420033139_290046264079978_4645791177489774754_n
IMG_20240222_130032

November óta négy vendégrendezvény volt a Konferenciahelyen: háromszor a Sri Chinmoy csoportot, egyszer pedig a Napfényes Gyógyközpont munkatársait láttuk vendégül.

 

Május 17-19-én, az ifjúsági konferenciával egyidőben tartjuk a tavaszi munkahétvégét. Előtte küldünk majd meghívót a tervezett tevékenységekkel és jelentkezési lappal.

Az Ifjúsági Mű programjai

Az IM legutóbbi nagyobb eseménye a hagyományosnak számító IM Karácsony volt a Budapesti Centrumban.

Sokfogásos menü, frissen készített díszekre váró karácsonyfa és persze szép szolgálat várta a gyermekeket és a felnőtteket. Szép élményekkel és teli hassal térhetett haza mindenki az otthoni készülődésre és a családi ünnepekre.

A karácsonyi szolgálat szövegét (több másik szöveg mellett) itt tudjátok elolvasni:

IM szolgálatok szövegei

karacsony
A tavaszi-nyári programok előkészületei már télen megkezdődtek,

sőt, már a 2025-ös nyárra is körvonalazódnak az elképzelések!

Május 17-19. közt lesz a munkahétvégével közösen megrendezésre kerülő tavaszi ABCD konferencia, ahová minden fiatalt és segítőt nagy szeretettel várunk!

Előzetesen annyit árulunk el, hogy erre a hétre megnyílik az Úny Vegas nevű szórakoztató központ, amit érdemes lesz megnéznie mindenkinek, akit az ilyen jellegű dolgok (szerencsejátékok) érdekelnek. Továbbá fellépőket is igyekszünk szerezni erre a hétvégére – akikkel jelenleg a tárgyalások folynak: Bëlga, Ed Sheeran, A-ha, Dzsúdló, Duckshell, Várhegy utca, Imi és a lányok stb. Mindenképp a legjobbat igyekszünk meghívni, érdemes lesz tehát eljönni!

live-concert-388160_640

Nyáron a kisebbek Neusteinba, a C csoportosok Noverosába utaznak, a D csoportosok pedig Únyban vesznek részt nemzetközi konferencián, ahová elsősorban a német nyelvterületekről várjuk fiatal és felnőtt barátainkat. Erre a július 28-augusztus 3. közti nyári hétre is nagyon várunk mindenkit, aki segítő kezet tud nyújtani a stábban!

Nagy öröm számunkra – amit már a külföldi Ifjúsági Művesek is érdeklődve hallgattak -, hogy az Őszirózsa csoport szeretettel és lelkesedéssel támogatja az IM munkáját. Hálásan köszönjük a közös énekléseket, vásárokat, és örömmel állunk a folytatás elébe!

YW logo blue
Különleges programra készülünk a márciusi konferencián, ezúttal elsősorban a C-s, D-s és IRC-s fiatalokat invitálva, és nem megfeledkezve az Őszirózsa csoport tagjairól sem.

Mindenkinek küldünk meghívót, de kérjük, Ti is buzdítsátok őket a részvételre:

 

“Körben áll sok jóbarát, állj te is közéjük!

Tárd ki szíved, énekeld, ide miért jöttünk!

Isten tervét hallhassa, aki dalunk hallgatja.”

(Részlet a 73-as Ifjúsági Énekből)

 

Kedves Fiatalok!

Szeretettel meghívunk Titeket 2024. március 10-én vasárnap a 9 órakor kezdődő, CD korcsoportnak szóló IM szolgálatra az únyi Ifjúsági templomba.

A szolgálat után nachos partyt tartunk, kb. 9:30-tól 10:45-ig a Fogadó épületében.

Közös együttlétre hívunk, s közben tortilla chips ropogtatásra, mártogatásra és szörpözésre.

 

Miért jó csoportban, közösségben lenni a Rózsakeresztben?

Azért, mert „a közösségszentelés révén a jelölt az egész csoportot az abszolút most részesévé teszi. 

Teljes lelkével, teljes szívével, teljes fejével az egész csoportot a szentelés jelenébe állítja.” 

 

Téged is örömmel várunk!

Barátaid az Ifjúsági Műből

nachos-266222_1280
lemonade-1914113_640

Őszirózsa csoport

Az Őszirózsa csoport az új évben is nagy örömmel és lelkesedéssel tarja összejöveteleit.

A mentorok azt a célt fogalmazták meg a csoporttal kapcsolatban, hogy minél inkább a tagok érdeklődési köre és kívánságaik kerüljenek előtérbe. Azt szeretnénk, hogy olyan fórum álljon rendelkezésére ezen korosztály (70 év felettiek) számára, ahol megoszthatják egymással a hétköznapok tanulói tapasztalatait, örömeit, bánatait.

A csoport tagjai a kor ellenére tele vannak tettvággyal és tenni akarással. Ezért igyekszünk ezt az igényt szem előtt tartani és lehetőséget adni.

Minden összejövetel bizonyos keretek között zajlik, de a spontán felmerült ötleteket is megvalósítjuk. (Most is készülünk valamire, de ez titok!)

Vannak állandó elemei az összejöveteleinknek. Az élő zenét Darida Piroska szolgáltatja számunkra.

Születésnap alkalmából köszöntjük azokat a tagokat, akik abban a hónapban ünnepelnek. Jelképes ajándékkal is meglepjük őket. A tagok egymást is szokták köszönteni egy-egy énekkel, verssel.

Használatba vettünk egy emlékkönyvet, amit valaki mindig hazavisz és a következő alkalomra ír bele néhány gondolatot. Ez lehet az utána kialakuló beszélgetés alapja.

Minden hónapban készül valamelyik mentor is egy témával. Erről is megosztjuk a felmerülő gondolatainkat egymással. Az összejövetel végén pedig rendszeresen szoktunk tornázni. Alkalmanként más-más mozgásformát próbálunk ki.

Szívesen vesszük olyan tanulótársak jelentkezését, akik bővíteni tudják a mozgásformát, és szívesen tartanának 15-40 perces foglalkozást.

Sokat ötletelünk, hogy miként tudnánk a csoport erejét, dinamikáját összekapcsolni az Ifjúsági Művel, vagy csak az Iskola szolgálatába állítani.

Reméljük, hogy egy-egy összejövetel után a többség úgy megy el, hogy jó volt itt lenni!

Örülnénk, ha azok az idősebb tanulótársaink is meglátogatnának minket, akik eddig még nem jártak nálunk.

Zárásként, nagy szeretettel küldjük Z. W. Leene gondolatait az olvasóknak:

„’Légy barátságos és segítőkész minden élethelyzetben. Szólj mindig barátságosan másokról és másokhoz.’

Nem az a cél, hogy mindig lágyszívűnek és mosolygósnak mutatkozzon, de még egy nehéz pillanatban, sok dolga közepette is gondolkozzon pozitívan és szeretetteljesen.”

IMG_20240210_135516
IMG_20240210_135544

Beszámoló a Nyíregyházi Centrum programjairól

2023. november 18-án az Élő Könyvek Háza keretében a Nagy Kollektív Spirituális Játék címmel nyilvános beszélgetést szerveztünk, Jan van Rijckenborgh: Leleplezés című könyve kapcsán.

Az oldott légkörű beszélgetésen a keresők kérdései alapján a semlegesség és a szelídség fogalmait jártuk körbe.

A beszélgetés után „templomi elmélyülésen” is részt vettek az érdeklődők és a tanulók.

elokonyvek
2023. december 26-án Karácsonyi szolgálatot tartottunk a Nyíregyházi Centrumban, amely nagy élmény volt a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt.

A szolgálat előtt igen kreatív hópehely készítésbe merültünk.

A szolgálat az Ég csodája, a Nap születéséről szólt, továbbá arról, hogyan ünneplik az Ég fényességei és a Föld birodalmai a Világosság örök Fényét. A szolgálati szöveghez nagyon szépen kapcsolódtak az azt aláfestő zenei betétek.

Szolgálat után tovább folytatódott a kézművesség, rajzolás, gyurmázás. A gyermekek és felnőttek fantáziája alapján, igen kreatív alkotások születtek.

Mindeközben a meglepetés is felszerelésre került az előtérbe. A benti hintát örömmel próbálta ki mindenki.

A program vége felé – a jó idő által – a centrum udvarán fogócskáztak a gyerekek.

A bensőséges hangulatú rendezvényen egy régi barátunk a gyermekeivel, valamit egy érdeklődő is jelen volt, a tanulókkal együtt.

20231226_120444-szer
20231226_123525-szer

100 éves jubileumi konferencia – Meghívó Renovába

Száz éve, hogy Nagymestereink, Jan van Rijckenborgh és Catharose de Petri megalapították Hollandiában a Szellemi Iskolát.

A 100 éves jubileumot egy nemzetközi konferencia keretén belül szeretnénk megünnepelni idén augusztusban a hollandiai Renova Konferenciahelyen. A meghívót már korábban elküldtük nektek, és már most is túljelentkezés van. Mégis érdemes lehet még jelentkeznie annak, aki szívesen részt venne a programon, mert elképzelhető, hogy a szervezők a jelentkezéshez mérten bővítik a befogadási lehetőségeket.

A magyar nyelvű meghívót és a gyakorlati tudnivalókat itt találjátok:

Meghívó – Renova 2024

Gyakorlati tudnivalók – Renova 2024

Szeretnénk segítséget nyújtani a konferencia résztvevőinek az utazás szervezésében.

Ehhez készítettünk egy űrlapot, amiben mindenki jelezheti, ha szeretne segítséget kérni vagy felajánlani az utazással kapcsolatban.

Amennyiben tervezed az utazást, köszönjük, ha kitöltöd:

Utazás Renovába – 2024 Augusztus

Ezt az űrlapot a későbbiekben is könnyen elérheted honlapunk főmenüjének Események menüpontjából.

A beérkezett információk alapján Tóth Anikó segít majd a telekocsik, egyéb utazási lehetőségek koordinálásában. Köszönjük szépen!

100ev
IMG_20230624_123124

IRC Húsvéti konferencia – Meghívó Renovába

“Kedves Barátaink, Fiatal Rózsakeresztesek és idősebb D-csoportosok a világ minden tájáról!

Van egy Hívás, amely folyton visszhangzik a világban. Mindig is ott volt és örökké ott lesz. Ez a hívás megérint minket, megmozgatja teljes lényünket. Felébreszt egy mélyen legbelül bennünk lévő vágyat, amely előre hajt minket, válaszokat keresünk, az élet célját keressük. Nem vagyunk képesek elfogadni a jelen állapotunkat, érezzük, hogy van egy nagy rejtély és értelem az életben.

Szeretettel meghívunk benneteket a Fiatal Rózsakeresztesek és idősebb D-csoportosok nemzetközi konferenciájára húsvétkor Renovába. Szeretnénk együtt feltárni, hogyan hallhatjuk, érthetjük meg és erősíthetjük fel ezt a hívást.

A legjobb kívánságokkal a Nemzetközi Szellemi Vezetőség, a Szervezési Csoport és a Holland munkaterület részéről”

A március 29-április 1. közti IRC konferenciára március 1-ig lehet regisztrálni.

(Az érintettek időben megkapták a meghívót.)

Bővebb információt és a teljes magyar nyelvű meghívót itt olvashatjátok:

IRC Húsvéti konferencia – Meghívó

renova
IMG_4515

Nemzetközi hírek

Nagy örömmel adunk hírt róla, hogy a La Licorne Konferenciahelyen 2024. január 18-án sor került az Arany Fej Közössége 6. nézete Szentélyeinek felszentelésére.

A megnyilvánult Iskola legmagasabb fokozatában dolgozni kegyelem és hatalmas felelősség az Élő Test és minden tanuló felé.
Végezzük ezt a feladatot ezekben a zűrzavaros időkben is alázattal és buzgalommal, hogy Isten terve a világ és az emberiség számára egyre világosabban megnyilvánulhasson!

A Nemzetközi Szellemi Vezetőség és a 6. nézet Közössége

LaLicorne

Kedves Barátaink!

 

Szívből jövő, áldott 2024-es új évet kívánunk, és hogy a Fény vezessen bennünket belső tanulóságunk ösvényén!

Örömmel tudatjuk Veletek, hogy hatalmas lelkesedéssel hozzáfogtunk az építkezéshez, és már az alapkövét is leraktuk új konferenciaközpontunknak: a Rózsák Völgyében, Bulgária földrajzi középpontjában.

Azzal a kéréssel fordulunk hozzátok, Testvéreink, hogy támogassatok bennünket szellemileg és anyagilag, hogy ezáltal a Munkát együttes erővel Jó Véghez tudjuk vinni.

Hálás szívvel köszönjük!

 

Bankszámlaszámunk: Lectorium Rosicrucianum, International School of the Golden Rosycross, Sofia

BIC: UNCRBGSF

IBAN: BG13UNCR70001520408294

Fiók: Sofia, Rakovski

UniCredit Bulbank

 

A https://lectorium-rosicrucianum.bg/conf-centre-en/ weboldalunkon hamarosan online adományozásra is lehetőség lesz.

 

Egységben és Szeretetben,

Barátaitok a Bolgár Munkaterületről

Szofia
Ezt a Hírlevelet ide kattintva pdf formában is letöltheted, kinyomtathatod:
NYOMTATHATÓ VERZIÓ
HÍRLEVÉL ARCHÍVUM

A korábbi hírleveleket az alábbi oldalon találod:

Korábbi hírlevelek