Kedves Barátaink!

Az Országos Vezetőség e megújult Hírlevél formájában szeretné tájékoztatni tagjait a munkaterületen történt eseményekről.

A hírlevélben továbbra is szeretnénk rendszeresen bemutatni a konferenciahelyen és a centrumainkban folyó munkát, hírt szeretnénk adni a különböző csoportok munkájáról, valamint az Iskola és az Aquarius Kulturális Alapítvány rendezvényeiről.
Fogadjátok és olvassátok szeretettel!

1+1% adófelajánlás – 2021-től változás!

 

Kedves Barátaink!
Mint azt tudjátok, az adózóknak minden évben lehetőségük van a személyi jövedelemadó bevallással egyidőben a befizetett SZJA 1+1%-áról rendelkezni. Az egyik 1%-ot technikai számmal rendelkező vallási közösség, a másik 1%-ot regisztrált civilszervezet részére lehet felajánlani.

Mivel Iskolánk a jogszabályok alapján 2019-ben vallási egyesület lett, az idei évtől ismét lehetőségünk van élni az egyházak részére felajánlható 1%-okkal.

Az 1% SZJA felajánlásához az adóbevallásnál szükséges

technikai számunk: 0437

megnevezés:

LECTORIUM ROSICRUCIANUM

Az Arany Rózsakereszt Nemzetközi Iskolája Egyesület

Az új lehetőségnek hála 2021-től akár 2% felajánlásával is gazdagíthatjuk Iskolánkat, amennyiben a civilszervezet részére felajánlható 1%-ot az Iskola által működtetett Aquarius Alapítvány javára ajánljuk fel.

Adószám: 18210046-1-11

megnevezés:

AQUARIUS Kulturális Alapítvány

A rendelkezés beadásának határideje mindenki számára 2021. május 20.

Kérjük, juttasd el felhívásunkat mindazok részére is, akik támogatják egyesületünk célkitűzéseit.

Köszönjük, hogy anyagilag is támogatod az Iskolát!

az Országos Vezetőség

Uny_kert2

Konferenciaprogramunk a novemberben közzétetthez képest – nemzetközi esemény miatt – egy hétvégét illetően változott. A javított programot itt olvashatjátok:

Felnőtt és Ifjúsági konferenciák 2021.

Pelikán Konferenciahely

Január 9-10.                                                         Megújító Konferencia

Február 6-7.                                                         Megújító Konferencia

Március 6-7.                                                         Megújító Konferencia

Április 10-11.                                                         Megújító Konferencia

Április 23-25.                                                        ABCD Ifjúsági konferencia

Május 8-9.                                                            Megújító Konferencia

Június 12-13. (új időpont!)                                    Belső Iskola Konferencia

Július 3-4.                                                            Megújító Konferencia

Július 7–11.                                                           AB Ifjúsági hét

Augusztus 7-8.                                                     Megújító Konferencia

Szeptember 4-5.                                                  Munkatársi Konferencia

Október 2-3.                                                         Megújító Konferencia

Október 15-17.                                                      ABCD Ifjúsági Konferencia

November 6-7.                                                     Megújító Konferencia

December 4-5.                                                     Megújító Konferencia

Hírek a Konferenciahelyről

Az élet a Konferenciahelyen részben hasonlít ahhoz, amit tavaly tavasszal éltünk meg. Szerencsére azért most nagyobb a mozgás: tartunk konferenciaszolgálatokat 70 és 100 fő közötti létszámmal, sőt a budapesti szolgálatok résztvevőinek is alternatívát nyújtunk, hogy ne legyen túl nagy a népsűrűség a Centrumban. Mintegy 30-40-en élni is szoktak ezzel a lehetőséggel. Míg a déli szolgálatokra keddtől péntekig bárki eljöhet, a gyógyszolgálatokat – amelyeket a kijárási tilalom miatt most egyedül Únyban tarthatunk meg – viszont csak a Konferenciahelyről és a szomszédos társasházakból lehet látogatni.

Bár most kevesebb a feladat a programok körül, ezt az időszakot igyekszünk kihasználni arra, hogy az állandó stáb régen elmaradt munkákat végezzen el. Ilyenek a lapostetők vízszigetelésének javítása, az A épület egyes vizesblokkjaiban bizonyos felületek újraburkolása, egyes szobák linóleumozása, a Nagytemplom kő- és fafelületeinek ápolása, és következik a konyhán a járólapok közti fugák tisztítása, valamint a szellőzőcsövek letakarítása és egyéb kisebb karbantartási munkálatok.

Reméljük, hogy hamarosan újra hagyományos értelemben vett konferenciákat tarthatunk!

ONLINE SZOLGÁLATOK MEGOSZTÁSA

Amennyiben van olyan ismerősöd, aki komolyabban érdeklődik az Iskola iránt, és úgy gondolod, hogy szívesen meghívnád egy szolgálatra vagy konferenciára, javasoljuk, hogy oszd meg vele aktuális meghívónkat, amelyben lehetősége van jelezni, hogy kéri az online konferenciaszolgálatok elérhetőségeit. Ha jónak látod, templomszolgálataink linkjeit közvetlenül is megoszthatod vele. Új érdeklődő esetén javasoljuk azonban, hogy előtte és utána beszélgessetek el a szolgálatokról, illetve az elhangzottakról, hogy közvetlenebbül, személyesen ismerkedhessen meg az Iskolával.

Az online szolgálatok egyúttal arra is lehetőséget adnak, hogy határon túli, valamint külföldön élő egykori tanulótársainkhoz is eljuthassanak, amennyiben szívesen, érdeklődéssel fogadják. Köszönjük, ha megosztjátok a linkeket azokkal, akikkel közvetlen kapcsolatban álltok.

Külföldön élő barátainkat az Iskola nevében csak akkor tudjuk megszólítani, ha érdeklődési szándékukat kifejezve elérhetőségüket egy adatvédelmi nyilatkozattal kiegészítve a rendelkezésünkre bocsátják. Akiről tudjátok, hogy rendszeresen érdeklődik programjaink, szolgálataink iránt, kérjük, jelezzétek felé e tudnivalókat. Ha írnak nekünk az ov@lectorium.hu címre, személyesen is fel tudjuk venni velük a kapcsolatot, és a jövőben számukra is szívesen küldünk tájékoztatást a programjainkról.

Flag_of_noverosa

Az Ifjúsági Mű

2021. februárjában
téli konventet tart.

Az időpont és helyszín az aktuális szabályok és lehetőségek alapján még alakulóban.

További információért írjatok az imk@lectorium.hu email-címre.

Mindenkit szeretettel várunk!

Az oltások és a gnosztikus ösvény kapcsolata

Kedves Barátaink!

A legújabb, sokunkat foglalkoztató fejlemény a járványhelyzet területén, hogy elérhetővé válnak új oltások. A Nemzetközi Szellemi Vezetőség felajánlott egy szöveget az oltások és a gnosztikus ösvény kapcsolatáról, melyet szeretnénk minden tanuló számára közzétenni. A szöveget egy ausztrál tanulótársunk írta.

AZ NSZV konkrét orvosi, egészségügyi kérdésekben nem ad tanácsot, mint ahogyan a Rózsaudvar gyógyszolgálati segítsége sem kapcsolódik közvetlenül a betegségek kezeléséhez és nem ad tanácsot az egyéni döntések meghozatalában, ami a gyógykezelésre vonatkozik.

AZ NSZV által megosztott szöveg az alábbi linken olvasható:

Az oltások és a gnosztikus ösvény kapcsolata

Azoknak, akik többet szeretnének erről beszélgetni, a közeljövőben online fórumot szervezünk az orvosaink bevonásával. Ott lehetőségünk lesz egymással megosztani mind a járványhelyzettel, mind az oltásokkal kapcsolatos megéléseinket, meglátásainkat, ami segítséget nyújthat azzal kapcsolatban, hogy jobban megértsük a helyünket a jelen eseményeiben, és személyes döntéseinkhez meríthessünk a csoportban megjelenő véleményekből.

Szeretettel,

az Országos Vezetőség és a 7. Régió Elnökségének magyar tagjai

Gondolkodjunk együtt, beszéljük meg!

“Egyébként, ahogyan általában, a járvány kitörésének helyén a természet a gyógyszert is megjelenteti. 

Így a filozófia betegsége számtalan tünetének helyén hazánkban is megjelennek a meggyógyulást kieszközlő, páratlan gyógymódok, amelyeknek segítségével egészségessé válhat, s a megújítandó világnak majd újnak, vagy megújultnak tűnik.”

(Confessio Fraternitatis RC II. fejezet) 

 

Kedves Barátaink!

Ahogy az iménti cikkben olvashattátok, a közeljövőben online fórumra szeretnénk hívni Benneteket, ahol a járványhelyzettel és a sokunkat foglalkoztató oltáskérdéssel kapcsolatban is megoszthatjuk egymással gondolatainkat.

Ennek első lépéseként megkérdeztük orvos tanulótárs barátainkat, hogy mi a véleményük, eddigi tapasztalatuk az ún. genetikai alapú (mRns, DNS) oltóanyagokról, melyek hatásmechanizmusa eltér az eddig ismert és megszokott „vírus vakcinákétól”, és amelyeket eddig még sosem engedélyeztek.

A jelenlegi helyzet nem csak az embereket, a tanulókat, hanem orvosainkat is megosztja, ők sem vélekednek egyformán. Éppen ezért egyéni meglátásaikat gyűjtöttük egybe, melyeket az alábbi oldalra kattintva Ti is megismerhettek:

Az Orvoscsoport meglátásai a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatban

Az egyik hozzászólásban részletesen említésre kerül a már nálunk is alkalmazott mRns Pfizer-BioNtech-es vakcina leirata. Amennyiben bővebben is kíváncsiak vagytok rá, ezt teljes egészében itt tudjátok elolvasni:

A Pfizer-BioNTech-es vakcina leirata

 

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy minden jelenség mögött szellemi okok húzódnak meg, és mi a Rózsakereszt Iskolájának tanulói belső ösztönből leginkább ezeket kutatjuk, keressük. Szeretnénk, ha nem csak reagálni kényszerülnénk a felszíni jelenségekre, hanem támogatnánk egymást olyan pozitív szellemi-lelki tartalmak megosztásával, amit pl. a fenti mottónak választott Confessio idézet is sugall. Beszéljünk, cseréljük ki gondolatainkat, mert sokunknak segíthet egyetlen más megvilágításba helyezett impulzus is!

Várjuk leveleiteket, kérdéseiteket, meglátásaitokat, melyeket a tervezett online találkozón válaszolnánk és beszélnénk meg.

Minden jel arra vall, hogy az új korszak ránk rúgta az ajtót és semmilyen tekintély nem marad és nem is maradhat, mely megmondaná, hogy mit kell tennünk. Évekig hallgattuk a sürgetést, hogy “használjuk ki az időt, mely megadatott” és hogy “itt az idő”!

Most valóban minőségileg új kezdődött, ahol véget érni látszik az elmélet, és belépünk abba a gyakorlatba, ahol csak az Új Lelkünk iránytűje mutatja az utat.

Legyen az Ő akarata szerint!

 

Szeretettel,

az Országos Vezetőség

Nemzetközi Alapítvány (INS)

Tájékoztatás Magyarország 2020-as hozzájárulásáról

 

A 30 éve működő Lectorium Rosicrucianum Vallásközösség nemzetközi munkáját támogató Alapítvány (INS) egyrészt a konferenciahelyek, centrumok, műhelyek megépítésének finanszírozását, valamint a Lectorium Rosicrucianum központi irodalmának a kiadását és a LOGON magazin további fejlesztését segíti. Másrészt pedig hozzájárul az NSZV tagjainak és az elnökségi tagoknak – a nemzetközi és regionális találkozókhoz szükséges – utazási költségeihez, és egyéb nemzetközi fejlesztési- és projektköltségekhez.

Az egyes országok már sok éve a lejelentett tanulószám és az adott ország GDP-je alapján számítva járulnak hozzá az alapítvány költségvetéséhez.

Magyarország 2020-ban 1 984 eurót fizetett.

Ez tanulónként mintegy 2000 forint éves díjat jelent, függetlenül a tanulók befizetett havi- vagy tagdíjától.

LOGON

– ajánló –

Sokan hallottatok már a LOGON magazinról, aminek magyarul is megjelent már egy nyomtatott száma. Ennek a beköszöntőjéből idézünk:

“Azért választottuk a LOGON nevet ennek az új folyóiratnak, mert magában hordozza a Logosz (Szellem teremtő igéje) és a Gnózis (közvetítő nélküli, közvetlen tudás) jelentését. Ezen felül ez a név egy hívást közvetít arra, hogy részt vegyünk az emberi élet legnagyszerűbb feladatában: legbensőbb lényünk felfedezésében.

Az élet minden területén fokozód­nak a nehézségek – és az, ahogy bánunk a világgal, egymással és önmagunkkal, kétségtelenül következ­tetni enged belső állapotunkra. Mi történik bennünk? Mi mozgatja a viselkedésünket? Belső lényünk feltárása és vizsgálata rég esedékes.

Az emberi lények mindig is keresték az utakat a létezés lényegéhez – és hátrahagyták tapasztalataikat. Sok kultúra szellemi hagyománya egyetért abban, hogy az ember lénye a transzcendenssel egybeér, hogy egy isteni én is lakozik bennünk. Amikor sikerül kapcsolatba lépnünk vele, az életünk megváltozik. A létezés eredete közelebb jön hozzánk, és minden élet egysége napjaink tapasztalatává válik.

A LOGON ehhez kínál impulzusokat.”

Ezek az írások a logon.media honlapon több, mint 10 nyelven olvashatóak, a magyar fordítások a www.logon.media/hu linken érhetők el. Innen idézünk:

“A LOGON, mint egy hegytetőről elénk táruló látkép, az emberi fejlődés új perspektíváját tárja fel, és megnyit minket azon változások számára, melyek a 21. század emberi közösségeiben a művészetben, tudományban és vallásban jelentkeznek.

A LOGON olyan emberekért van, akik az élet értelmét keresik.

Kicsoda az emberi lény?

Véget érhet-e az élet?

Mi halhatatlan az emberben?

Ezek a kérdések lényünk legbelső magjához vezetnek minket, többféle irányból, sokfajta úton. A belső tapasztalás és megértés az utazás során megváltoztatja tetteinket, és e változás végül nyomot hagy életünkön, hitvilágunkon, és meghatározza találkozásainkat.”

Nagy öröm, hogy a magyar munkaterületről is jelent már meg egy négyrészes írás a honlapon (A kis herceg – a visszatérés meséje címmel), és szeretnénk nyomtatásban is újabb számot megjelentetni. Böngésszetek a sok értékes tartalom között, és ha valaki szívesen kapcsolódna ebbe a munkába – a fordításokhoz lektori segítséget keresünk -, várjuk a jelentkezéseteket.

Végül egy rövid idézet Ferkai Tibor írásából:

“Hogy a kis herceg gyerek, ezt egyetlen helyen mond(at)ja ki az író (a rókával). De a címszereplő sokkal inkább egy romlatlan tisztaságú, gyermeki lény. Bármily furcsának tűnik, ez a felemás viszony leginkább a tanítói-tanítványi kapcsolattal írható le, és ebben a mesében nem a „felnőtt” ember, vagyis a pilóta lenne a tanító. Persze a két szerepet nem lehet egészen mereven elválasztani, hiszen a mester is tanul a tanítványától, és másoktól is.”

A teljes írás a képre kattintva olvasható:

A Hírlevelet ide kattintva pdf formában is letöltheted, kinyomtathatod:

Hírlevél – 2021. január – Arany Rózsakereszt