Kedves Barátaink!

Az Országos Vezetőség e megújult Hírlevél formájában szeretné tájékoztatni tagjait a munkaterületen történt eseményekről.

A hírlevélben továbbra is szeretnénk rendszeresen bemutatni a konferenciahelyen és a centrumainkban folyó munkát, hírt szeretnénk adni a különböző csoportok munkájáról, valamint az Iskola és az Aquarius Kulturális Alapítvány rendezvényeiről.
Fogadjátok és olvassátok szeretettel!

Tavaszköszöntő

Az elkövetkező hónapok elhozzák a természet megújulását.

A tavasz eljövetele a szépség, az egyszerűség és az egyértelműség.

Eljött az ideje, ezért nem lehet másképp.

A szürkeség és borongás után a remény bimbói kipattannak a fákon.

A szürke ágakból kidugják fejüket az apró rügyek, mintegy hírnökként, hogy vége a hosszú, sötét éjszakáknak.

Szépségükön nem látszik a küzdelem, amivel áttörték az ágak kemény burkát.

Készülődésükben már ott volt az ígéret, a megújulás ígérete.

A virágzás és a gyümölcshozás ígérete. A napfény, a méhek zsongása, az érett gyümölcs zamatos illatának ígérete.

Az ígéret a természet számára beteljesül, mert átadja magát annak, Aki mindent éltet.

Amikor az ember látja ezt a csodás átalakulást, szomorúsággal vegyes vágyakozást érez.

Tudja, hogy csodát lát, és titkon reméli, hogy ő is átélheti, részese lehet.

A sötétből kikerülhet, és bimbóként az élet fáján fürödhet az éltető Nap fényében.

Átadva önmagát a sugaraknak, szélnek, esőnek, kibontakozhat teljes szépségében.

Illatos virág lehet, mely az Isteni ambróziától termőre fordul, és gyümölcseit kínálhatja az éhezőknek.

Örömet okozván a fáradt vándoroknak.

Így lehetünk egymás örömforrásai, ha kelyhünket megnyitjuk, mint a rózsa a világmindenség sugárerői számára.
Akkor majd Isten gazdagsága kiárad, és befogadva termékennyé tesz, hogy kertjében gyümölcshozó fává válhassunk.

Az Elnökség hírei

Örömmel adjuk tovább a Nemzetközi Szellemi Vezetőség üzenetét, hogy a 7. Régió 9 tagú elnökségéhez egy újabb, magyar tag csatlakozott.

Baranyai Gábor testvérünk 2021 februárjában fogadta el az NSZV felkérését, és március elejétől csatlakozott a munkához, az így kiegészült 10 fős testületben.

A régiós elnökségek feladata az NSZV-vel együttműködve a régióhoz tartozó országokban folyó munka koordinálása, az országokban folyó munka koordinálása az Országos Vezetőségekkel és a konferenciahelyek intendánsaival, illetve a belső iskolai csoportok működésének figyelemmel kísérése.

A régiós elnökségnek jelenleg 1 cseh, 1 román, 1 orosz, 2 bolgár, 2 lengyel és pillanatnyilag 3 magyar tagja van.

Az Elnökség magyar tagjai: Solti Katalin, Baranyai Gábor és Horváth Gábor.

Az Elnökség kibővülésével párhuzamosan Horváth Gábor testvérünk bejelentette, hogy az elnökségi mandátumát 2021 augusztusában visszaadja. A következő hat hónapban az Elnökség három magyar taggal fog működni.

Az új elnökségi tag beiktatása a következő hónapokban fog megtörténni, amint lehetővé válik, hogy a Szellemi Vezetőség tagjai részt tudnak venni magyar konferencián.

Baranyai Gábor testvérünknek áldásos munkát kívánunk az elkövetkező időszakban!

A 7. Régió Elnöksége nevében:

Solti Katalin és Horváth Gábor

tó1_kicsi
tó2_kicsi

Hírek a Konferenciahelyről

A Konferenciahelyen folytatódott a csendes élet. Az állandó stáb a mindennapos – kerti, takarítási, fűtési, adminisztrációs stb. – munkák mellett végzi a karbantartást. Folyik az A épület egyes vizesblokkjainak járólapozása, megtörtént a konyhán a járólapok közti fugák tisztítása, valamint a szellőzőcsövek letakarítása és egyéb szerelési munkák. Az idei tél meglehetősen kevés lehetőséget adott számunkra, hogy a tavak jegére léphessünk, de a felső tavon azért sikerült a nádat levágni.

Februárban és márciusban egynapos konferenciákat tartottunk azért, hogy akik eljönnek – alváslehetőség híján is – egy teljes konferenciaprogramon részt vehessenek. Úgy tapasztaltuk, hogy a létszám ennek hatására februárban megemelkedett a januárihoz képest, de – feltehetően a járvány gyorsabb terjedése miatt – márciusban némileg ismét lecsökkent (január: 100 fő, február: 150 fő, március: 125 fő).

A Budapesti Centrum tehermentesítése okán tartott kihelyezett únyi centrumszolgálatok részvételi létszámai folyamatosan csökkenő tendenciát mutatnak (január: 40 fő, február: 30 fő, március: 20 fő). A jelentkezések alacsony száma miatt márciusban az Ifjúsági Templomban tartottuk a szolgálatokat. Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmet az időben (szerdáig) leadott jelentkezések fontosságára, mert ezek alapján döntjük el csütörtökön, hogy melyik templomot fűtsük fel, és később ezen már nem áll módunkban változtatni. Ugyanakkor a megfelelő távolságtartásra ügyelni kell, ezért, ha az IM Templom létszáma betelt, akkor már nem tudunk további résztvevőket fogadni.

Únyi Apró:

Ha van valakinek régi asztali számítógépe soros port kimenettel, amire már nincs szüksége, jó hasznát tudnánk venni a B épület kazánházában. (A kazánokat ideális esetben egy szoftver vezérli.) Szívesen vennénk ilyen felajánlást!

Tervezzük az A és B épület szobái egy részének átrendezését, szellősebbé és kiadhatóbbá tételét. Ennek eredményeként feleslegessé válik 14 db franciaágy. Ezeket először tanulóknak szeretnénk felajánlani megvételre. Az áruk tanulók részére 20.000 Ft szivaccsal. Lapra szerelve csomagoljuk őket, így könnyen szállíthatóak lesznek.

Vannak felesleges svájci pokrócaink is. Ezeket 2.500 Ft-ért kínáljuk tanulóknak.

Akit érdekelnek ezek a vásárlási a lehetőségek, jelentkezzen az intendansok@lectorium.hu email címen vagy a 30/743-8958 (Abigél) telefonszámon.

                                        

Hírek az Ifjúsági Műből

 

Felkerült a honlapra a márciusi szöveg, Azért város címmel.

Mind ezt, mind az elmúlt hónapok ifjúsági szolgálatainak szövegét itt találjátok: Ifjúsági Mű szolgálatszövegek

Fogadjátok szeretettel!

Programok az Ifjúsági Műben:

Az április 23-25-re tervezett ABCD konferencia – ha a körülmények engedik – két, egynapos, nem ottalvós program formájában kerül megrendezésre 9-18 óra között.

Április 24-én, szombaton AB konferenciát,

Április 25-én, vasárnap CD konferenciát szeretnénk tartani.

Reméljük, hogy ekkor már személyesen is találkozhatunk!

A nyári hetek tervezett időpontjai:

AB nyári hét (Úny): július 7-11.

CD nyári hét (La Licorne, Gignac): július 26-aug.1.

Februárban kirándulós klubnapot tartottunk.
Titkos tervünk, a Vaskapu szurdok bejárása sikerrel zárult. Sem a zord időjárás, sem a csúszós hegyoldalak nem szegték kedvünket, valamennyi két- és négylábú résztvevő remekül teljesítette a kihívásokat.

Alig várjuk a következő közös kalandozást!

IM munkatársak

       

Bp_3

A Budapesti Centrum hírei

Örömmel tudatjuk, hogy a márciusi budapesti Templomszolgálaton két új tanuló számára tartottunk Felvételi szolgálatot.

Budapesti CV

Erő-Tér

A nyilvánossági munka online térben való megjelenítéséhez hozott létre kis csoportunk egy beszélgetős-elmélyülős webináriumot, mely heti rendszerességgel fog megjelenni március végétől 3 hónapon keresztül.

Az élő beszélgetéseket regisztráció után, egy zárt csoportban lehet majd megnézni és hozzászólni. A későbbiekben szeretnénk bővíteni a beszélgetésben résztvevők körét, és vidéki centrumokból is bevonni tanulókat.

Bővebben itt lehet tájékozódni e témában:

https://eroter.rozsakereszt.hu/

Szívesen vesszük, ha regisztráltok, és építő észrevételekkel, vagy éppen anélkül, támogatjátok a munkát.

Erő-Tér építők

Kihez szól a Nyilvánossági Munka?

Bevezető gondolatok az Erő-Tér szellemi műhely indulásához

Kik az érdeklődők?

Az érdeklődők olyan emberek, akiknek a mikrokozmosza – hasonlóan hozzánk – olyan életutat választott, amely az Iskola életútjához kapcsolódik. A különbség az, hogy ők az Iskolának egy későbbi időszakában kapcsolódhatnak, mint mi. Egy egészen más helyzetben, a világ és a tanulói csoport számára is. Mi ez a más helyzet? Mi jellemzi? Ha erre ráérzünk, akkor mi is oda tartunk, ahová az „érdeklődők”, akiket keresünk.

Valójában mi keressük az érdeklődőket. Olyan érdeklődőket keresünk, akik keresnek minket. Persze keresik a szellemkapcsolatot és az erőteret is, de a Szellem mindenhol jelenvaló, és az erőtér is túlér minden szervezeti formán. Mi az, ami speciálisan az Iskolában van jelen? Mi, akik elköteleződtünk, és az, aminek elköteleződtünk. Maga az elköteleződés.

Mire köteleződtünk el?

Ez az elkötelezett helyzet az, ami egészen speciális. Megvilágosodást, azaz tartós szellem-lékek kapcsolatot ma már egyre többen élnek át az Iskolán kívül. Sőt, valószínűleg az Iskolán kívül többen, mint az Iskola szervezetéhez kapcsolódók. Akik ezt keresik, azok nem az Iskolát keresik. Aki az Iskolát keresi, az valójában egy elköteleződést keres, akár tudatos ez számára, akár nem. A nyilvánossági munka annak a közös küldetésnek a tudatosítása, amit a mikrokozmoszaink ugyanúgy vállaltak, ahogy azoknak az érdeklődőknek a mikrokozmoszai is, akiket keresünk.  Mikrokozmoszaink, mint szellemi lények, vállaltak egy elköteleződést, amihez elvezetik a személyiségeinket. Az Iskola ennek az elköteleződésnek a tere.

Ez az elköteleződés a gnosztikus mágia. A gnosztikus mágia a világért és az emberiségért végzett spirituális munka önmagunkon. Mikrokozmoszunk azt vállalta, hogy addig nem világosodunk meg, amíg az emberiség megvilágosodására irányuló vágyunk minden más vágyunknál erősebb nem lesz. Mikrokozmoszunk azt vállalta, hogy egyénileg addig nem szabadulunk meg, amíg nem éljük át azt a szabadságot, ami másokra vár. Az erőtér ez az elköteleződés. Egy olyan feszültségi tér, ami a saját megvilágosodásunk alárendeléséből épült mások megvilágosodásáért.                                                   Akik most, vagy a jövőben kapcsolódnak hozzá, azoknak a sorsa az élő testnek egy érettebb korszakához kapcsolódik, mint ahogy mi találtunk rá az Iskolára. Ahhoz, hogy ők kapcsolódni tudjanak, nekünk kell tudnunk kapcsolódni hozzájuk. Nekünk kell kapcsolódnunk ahhoz a jövőhöz, ami a jelenben összeköt minket velük, és az emberiség sorsával. Ahhoz a jövőhöz, ahol az Iskola erőtere mindazokkal együtt kifejti hatását, akiknek ebben a küldetésben mágikus helyük van.

Mi az iskola küldetése?

A tükörszféra megtisztítása a jó és a rossz káprázataitól.     Ez a tisztítás olyan tisztulás, ami nem eltávolodik az anyagtól, hanem azon át vezet. Az anyagot tisztítja meg a hamis képzetektől, és alakítja át a Szellem aranyává.

A keresők olyan alkímiai műhelyt keresnek, ahol a saját lényük transzfigurálásával a halálon át vezető utat készítenek mások számára. Azt a mágikus pillanatot keresik, ahol mi egyszerre találkozunk velük és CRC-vel, ahol mi felébredünk a velük közös valóságban.

Mi az üzenetünk számukra?

Az, hogy mi itt vagyunk, megérkezünk ebbe a jelenbe, és tudatossá válunk abban, hogy ez mit jelent. Az üzenetünk a saját életünkről szól, ahogy a jelenben az Iskola életéhez fűződik. Ilyen egyszerűen. Nem új nyelv kell, amivel másként mondjuk el a tant. Az üzenetünk a saját utunk aktuális tapasztalata. Az a tapasztalat, amit átélünk, amikor őket keressük. Őket, akik minket keresnek.

Gondolkodjunk együtt – gondolkodjunk tovább!

Kedves Barátaink!

Számos téma van, ami foglalkoztat bennünket, tanulókat, és szeretnénk teret adni minél több beszélgetésnek, gondolatcserének.

Mivel személyes találkozási lehetőségeink korlátozottak, folyamatosan keressük a korunknak megfelelő formákat.

Továbbra is örömmel fogadjuk leveleiteket, melyek által gondolataitok valamilyen úton bekerülnek a tanulók közti áramlásba, és közvetve vagy közvetlenül, de mindannyiunk fejlődését szolgálják.

Március közepén tartott webináriumunk egy újfajta formai kísérlet volt, melynek során orvosi és szellemi megközelítésben kerestük a járványhelyzet mögött húzódó okokat és a megoldási lehetőségeket. Köszönjük, hogy igen szép számban részt vettetek ezen az eseményen, terveink közt szerepel a folytatás – akár ezen, akár másik téma körül folytatva a beszélgetést.

Amennyiben van rá igény, egy adott időpontban – a résztvevők hozzájárulását követően – szívesen közreadjuk a beszélgetés felvételét.

Az előzetesen és a webinárium alatt elküldött tanulói gondolatokat az alábbi oldalon olvashatjátok:

Tanulói gondolatok a vírusról, a járványhelyzetről 

Örömmel vesszük, ha akár ezen témát folytatva írtok aktuális meglátásaitokról, akár az előző cikkben megfogalmazott nyilvánossági munkával kapcsolatos gondolatokra reagáltok, de az is nagyon inspiráló, ha olyan új, Benneteket aktuálisan foglalkoztató témákat dobtok fel, melyekre a későbbiekben akár együtt is kereshetjük a válaszokat.

Milyen kérdések foglalkoztatnak? Miről lenne jó beszél(get)ni? Miben segíthetünk egymásnak?

 

Szeretettel várjuk leveleiteket, gondolataitokat!

Országos Vezetőség

Könyvek a honlapon

Örömmel adjuk hírül, hogy a weboldalunkon feltöltésre kerültek könyveink, és a Pentagram 1995-2012 közötti számai is elérhetők már.

A szövegekben keresésre is van lehetőség.

Nemzetközi honlap

Szeretettel ajánljuk az oldalt mindenkinek, aki érdeklődik az Arany Rózsakereszt nemzetközi közösségének rendezvényei, videói iránt:

https://goldenrosycrosscommunity.org/

Az angol nyelvű honlapon lehetőség van feliratkozásra is – megjelölve, hogy tanulóként vagy érdeklődőként kapcsolódik valaki a közösséghez -, ami után a szervezők rendszeres e-mailes értesítést küldenek az aktuális eseményekről, többek közt az angol nyelvű, online nemzetközi konferenciákról.

rosycross

1+1% adófelajánlás

 

Kedves Barátaink!
Mint azt tudjátok, az adózóknak minden évben lehetőségük van a személyi jövedelemadó bevallással egyidőben a befizetett SZJA 1+1%-áról rendelkezni. Az egyik 1%-ot technikai számmal rendelkező vallási közösség, a másik 1%-ot regisztrált civilszervezet részére lehet felajánlani.

Mivel Iskolánk a jogszabályok alapján 2019-ben vallási egyesület lett, az idei évtől ismét lehetőségünk van élni az egyházak részére felajánlható 1%-okkal.

Az 1% SZJA felajánlásához az adóbevallásnál szükséges

technikai számunk: 0437

megnevezés:

LECTORIUM ROSICRUCIANUM

Az Arany Rózsakereszt Nemzetközi Iskolája Egyesület

A civilszervezet részére felajánlható 1%-ot az Iskola által működtetett Aquarius Alapítvány javára az alábbi paraméterekkel tudod eljuttatni:

Adószám: 18210046-1-11

megnevezés:

AQUARIUS Kulturális Alapítvány

A rendelkezés beadásának határideje mindenki számára 2021. május 20.

Kérjük, juttasd el felhívásunkat mindazok részére is, akik támogatják egyesületünk célkitűzéseit.

Köszönjük, hogy anyagilag is támogatod az Iskolát!

az Országos Vezetőség

Alapvető isteni beavatkozás

A Vízöntő kor kezdeti befolyása egyre erősebben érezhető, melynek eredményeként a világ és az emberiség radikális változásokat fog megtapasztalni. (…)

Az újfajta interkozmikus sugárzások hatására a földi légkör, alapvető isteni beavatkozás szerint, fokozatosan jelentős változáson fog keresztülmenni.

Jan van Rijckenborgh és Catharose de Petri

Ez a Nagy Terv folyamatosan zajlik a világegyetemben, beleértve bolygónkat, a Földet is. Ez a Nagy Terv mindig aktív és mindig rendelkezésre áll. Tevékenysége néha erőteljesebb, mint máskor, és mi most egy ilyen dinamikus időszaknak vagyunk tanúi.

Ezzel az éberséggel felkészülhet az ember arra, hogy szíve mélyéből megértse, mi a valódi feladata ezen a világon napjainkban: az, hogy Vízöntő emberré, valódi szellem-lélek emberré váljon. Szívünkben rendelkezünk azzal az erővel, amivel visszafordíthatjuk azt a zűrzavart, aminek a létrejöttéhez mi is hozzájárultunk.

Az a feladatunk, hogy elkezdjük és véghezvigyük fényruhánk megtisztítását, megszabadítván ennek a természetrendnek az éterikus befolyásaitól. Ily módon fogadni tudja az örökkévaló isteni életterület világosságsugárzásait, és reagálni tud rá. Hogy miként fogunk reagálni ezekre a világosságsugárzásokra, a fényruhánk állapotától függ.

Fényruhánk, illetve lélektudatunk a vérünkből, idegrendszerünkből, belső elválasztási rendszerünkből, gerincrendszerünkből, valamint tudatunk lángjából áll. Ezek együtt rezgést, éteri fényt bocsátanak ki magukból. Fényruhánk állapota pedig hatást gyakorol a tudatállapotunkra.

Vajon kizárólag ennek a természetnek, az ellentétek világának háromdimenziós sugárzásaiból élünk? Vagy fényruhánk, és ezzel a tudatunk eléggé megtisztult-e már ahhoz, hogy képes legyen pozitívan reagálni az Egyetemes Világosság sugárzásaira?

Láthatjuk, hogy a választás mindannyiunk kezében ott van. A természetember számára nincsen további fejlődés. Most azt kívánják tőlünk, emberektől, hogy egy belső forradalomnak vessük alá magunkat. Választanunk kell a feltámadás – azaz felemelkedés – és a további hanyatlás között.

Fontos, hogy éberek maradjunk. Ne arra összpontosítsunk, ami elválaszt minket, hanem önmagunkban keressük a valódi válaszokat és a valódi megoldást. Ha a legbensőbb lényünkre összpontosítunk – a szellemszikrára, ami képes összekapcsolni minket a kifürkészhetetlen, multidimenzionális isteni valósággal -, akkor csak egyetlen igazság létezik.

Annak tudata, hogy egy alapvető isteni beavatkozás támogat bennünket ebben a folyamatban, rendkívüli segítséget jelent. Ne gondoljuk azonban, hogy az Egyetemes Világosság személyesen, az általunk ismert személyiségünk szerint ismer és támogat minket, hanem fel kell ismernünk, hogy a földi személyiség átmeneti tudatának át kell alakulnia egy újfajta tudattá, ami képes a Szellemhez kapcsolódni; ez a folyamat pedig annyira fontos és szükséges, hogy az Egyetemes Világosság támogatja.

A Vízöntő választás elé állít minket, hogy követjük-e ezt az átalakulást, vagy sem. A Vízöntő sugárzások elősegítik annak a felismerését, hogy mi, egyéni emberek, legmélyebb lényegünket illetően egyek vagyunk; hogy az egész teremtésben minden kapcsolatban áll egymással, mivel minden és mindenki ugyanabból az isteni forrásból, ugyanabból az igaz valóból származik.

Mivel Isten Szelleme a földi életterületen a természetben született emberekre és a bolygói megnyilvánulásban való feladatukra irányul, és mivel Isten Szelleme a leghatalmasabb erő a létezés minden lehetséges állapotában, nyilvánvaló, hogy az élet számtalan nehézségéhez képest nagyon könnyen megtermthetjük a kapcsolatot ezzel a hatalmas isteni erővel. Az egyetlen dolog, ami ehhez szükséges, az a Szellem isteni törvényének, annak a törvénynek, ami életünk módját és beteljesülését irányítja, a belső megvalósítása.

Catharose de Petri: Az Élő Ige

Ezt a Hírlevelet ide kattintva pdf formában is letöltheted, kinyomtathatod:

nyomtatható verzió

HÍRLEVÉL ARCHÍVUM

A korábbi hírleveleket az alábbi oldalon találod:

Korábbi hírlevelek