Kedves Barátaink!

Az Országos Vezetőség ezen Hírlevél formájában szeretné tájékoztatni tagjait a munkaterületen történt eseményekről.

A hírlevélben továbbra is szeretnénk rendszeresen bemutatni a konferenciahelyen és a centrumainkban folyó munkát, hírt szeretnénk adni a különböző csoportok munkájáról, valamint az Iskola és az Aquarius Kulturális Alapítvány rendezvényeiről.
Fogadjátok és olvassátok szeretettel!

1szazalek

1+1% adófelajánlás – határidő: május 20.

 

Kedves Barátaink!
Örömmel és hálásan tudatjuk, hogy a 2019-es felajánlott SZJA 1%-okból a NAV nemrégiben közel 700 ezer forintot utalt ki Egyesületünk részére.

Idén az adóbevallás leadásától függetlenül, május 20-ig van lehetőség az SZJA 1+1 százalékának felajánlására.

Ha még nem küldted be a rendelkezést, köszönjük, ha adód egy részével – ami most már akár 2 % is lehet – Iskolánkat támogatod!

Az egyházak részére történő felajánláshoz szükséges

 

technikai számunk: 0437

megnevezés:

LECTORIUM ROSICRUCIANUM

Az Arany Rózsakereszt Nemzetközi Iskolája Egyesület

 

Amennyiben a civilszervezet részére felajánlható 1%-ot az Iskola által működtetett Aquarius Alapítvány javára ajánlod fel, az ehhez szükséges

adószám: 18210046-1-11

megnevezés:

AQUARIUS Kulturális Alapítvány

Kérjük, juttasd el felhívásunkat mindazok részére is, akik támogatják egyesületünk és Alapítványunk célkitűzéseit.

Hírek a Konferenciahelyről

A Konferenciahelyen a szokásos fenntartási, karbantartási és kerti munkák mellett befejeződött az „A” és „B” épület egyes vizesblokkjainak járólapozása. Ugyanakkor elkezdtük az „A” bejárat lépcső járófelületének javítását. Szintén nekikezdtünk az „A” és a „B” épület szobái egy részének átrendezéséhez, szellősebbé és kiadhatóbbá tételéhez. Ennek keretében egyes emeletes ágyakat szétszedünk, és a franciaágyak többségét igyekszünk szimpla ágyakkal helyettesíteni.

 

Továbbra is vannak eladó franciaágyaink. Az áruk tanulók részére 20.000 Ft szivaccsal együtt. Lapra szerelve csomagoljuk őket, hogy könnyen szállíthatók legyenek.

Szintén vannak felesleges svájci pokrócaink. Ezeket 2.500 Ft-ért kínáljuk tanulóknak.

Akit érdekelnek ezek a vásárlási lehetőségek, legyen szíves jelentkezni az intendansok@lectorium.hu email címen vagy a 30/743-8958 (Abigél) telefonszámon.

 

Továbbra is egynapos konferenciákat tartottunk, amelyeken a résztvevők létszáma átmeneti tavaszi csökkenés után ismét emelkedésnek indult (január: 100 fő, február: 150 fő, március: 125 fő, április: 80 fő, május: 150 fő). Folytattuk a Budapesti Centrum tehermentesítése okán tartott kihelyezett únyi centrumszolgálatok tartását is (január: 40 fő, február: 30 fő, március: 20 fő, április: 30 fő).

 

Május 21. és 24. között munkahétvégét tervezünk.

Lesznek lányos (ablaktisztítás, templom nagytakarítás), fiús (csobogó építés, árokásás) és koedukált (kertészkedés) munkák is.

A részleteket és a jelentkezési lapot külön meghívóban küldtük.

IMG_20210511_230037
IMG_20210429_091517
YW logo blue

Az Ifjúsági Mű hírei

A nemzetközi járványhelyzet miatt idén csak egy ifjúsági műves nyári hetet tartunk, valószínűleg nem jönnek rá külföldiek.

Ennek időpontja:

ABCD nyári hét a Pelikán konferenciahelyen: 2021. július 26 – augusztus 1.

 

A pünkösdi hétvégén ifjúsági konferencianapokat tartunk:

  • május 22-én az AB csoportnak,
  • május 23-án a CD csoportnak.

A meghívókat itt tudjátok elolvasni:

AB konferencianap meghívó

CD konferencianap meghívó

 

Örömmel vesszük a segítséget!

A Budapesti Centrum hírei

Kedves Barátaink!

Örömmel tudatjuk, hogy a budapesti Centrum vezetősége márciustól két új taggal bővült

Druzsbovszky Éva és Csabai Balázs

tanulótársunk személyében.

Áldásos munkát kívánunk mindkettőjüknek!

 

Szeretnénk megköszönni továbbá minden – a kazán felújítására érkezett – adományt.

Hosszú és sokszor reménytelennek tűnő próbálkozások után egy tanulótársunk hatékony szakmai közreműködésével sikerült a kazán vezérlését megoldani, illetve az ehhez megfelelő termosztátot az adományból megvásárolni, bekötni és üzembe helyezni. Így reméljük, vége a didergős centrumi időszaknak.

 

Barátsággal:

a BPCV

Bp_7
DV_3

Céladományra történő felhívás

 – a Dunaújvárosi Centrum faszerkezeteinek felújítására –

Kedves Barátaink!

A Dunaújvárosi Centrum faszerkezetei megértek egy nagyobb felújításra. (Ragalja, kilógó fa gerendák, homlokzati fal elemek stb.)

Ez olyan jellegű munka, amit már nem tudtunk önerőből elvégezni, így vállalkozó szakember segítségét kellett kérnünk.

Az anyagköltség és az ezen felül jelentkező vállalkozói díj – összesen 650.000 Ft – erősen megterheli a Dunaújvárosi Centrum költségvetését, így arra kérünk mindenkit, ha teheti, támogassa a felújítási munkálatainkat anyagilag.

Néhány ezer forint adomány is nagy segítség!

Bankszámlaszámunk: 12100011-10481291

 

Hálás köszönettel:

Dunaújvárosi Tanulók

PayPal adományozási lehetőség

 

Létrehoztunk egy PayPal-os adományozási lehetőséget, amelynek segítségével bárkinek lehetősége van akár alkalmilag, akár havi rendszerességgel támogatni Iskolánkat.

Ezen fizetési móddal PayPal számláról vagy bankkártyáról tetszőleges összeget lehet adományozni akár megjelölt cél, például adott Centrum vagy munkaterület részére is.

 

Elsősorban külföldi tanulók, érdeklődők számára próbálunk segíteni ezzel a fizetési lehetőséggel, de természetesen mindenkitől hálás szívvel fogadunk adományokat.

Az adományozó gomb honlapunk láblécében folyamatosan elérhető.

 

Köszönjük, ha Te is terjeszted a lehetőséget!

PayPal
peony-5556678_1920

Pünkösd ünnepére

„Ha az ember úgy dönt, hogy követi a világosságot, bárhová is irányítja őt, akkor a keresztútját is el kell fogadnia. Aki ezt teszi a Krisztus-tűz erejében, az attól az órától kezdve rózsakeresztes. Az atyatűz, a gyökértűz sugárzásában ugyanis kivirul a rózsa, ami aztán az ismert nyugtalanságot okozza. Aki ezt a rózsát a keresztútnak szenteli, az rózsakeresztes, tehát olyan ember, aki a rózsát a keresztre tűzi. A rózsát az atyatűz szólítja fel. Az egész lényt a második tűz, a Krisztus-tűz vezeti a keresztúton.

Aki erre a keresztútra tér, akit e két tűz hajszol, vezet és hordoz, s aki ennek a két érintésnek a következményeit elfogadja és hitet tesz mellettük, például a Kapcsolat okiratával, az mindezt a vérével írja alá. Aki tehát ennek minden velejáróját is beolvasztja az életvitelébe, az azonnal lángra lobbantja a harmadik tüzet, a Szent Szellem tüzét.

Amikor elkezdődik a keresztút, abban a pillanatban megindul a transzfiguráció, a nagy átváltozás is. Mert a harmadik tűz, a szent tűz változtat meg, újít meg, ez sarkallja a jelöltet a megvalósításra. Ez az új gnosztikus-mágikus élet. Csak ekkor lángol a tüzes háromszög, a trigonum igneum a jelöltben.

Az atyatűz ég Önökben. A Fiú világossága ragyog Önöknek és Önökben. Az atyatűz által már összeköttetésben vannak az örökkévalóság körével. Krisztus világossága mindennel megajándékozta Önöket, amire szükségük van, és amit tudniuk kell a kereszthez vezető ösvény bejárásához. Ha aztán rászánják magukat a Jézusban való megszabadító aláhanyatlásra, akkor abban a pillanatban eljön Önökre a Szent Szellem, a mindent megújító erő, mely Önöket új teremtményként új alkotáshoz vezéreli. Az Ifjú Gnosztikus Szerzet élő teste fejlődésének jelenlegi fokán azt várják el a gnosztikus embertől, hogy akarjon részesülni a kezdet élményében.

Ha ez a három tűz ég Önökben, akkor mondhatják, hogy a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden (2. Kor. 5:17). Ha ugyanis ekképpen a tűz fiai lettek, megrajzolták a tüzes háromszöget, amelyről Paracelsus is beszél, ha ez a flamma-matéria-máter ragyog Önökről, akkor ennek eredményeként, újabb tűzként, a háromszög három oldalából két-két, azaz összesen hat új képesség lángol fel.

A tűznek ez a hat kisugárzódása kivilágítja és körülveszi az egész főszentélyt, a kálváriát, a koponya hegyét. A kálvária hegye a három tűz fényében ragyog. Ekkor mondja ki a jelölt az „elvégeztetettet”, a consummatum est-et. Az építkezés feltételei megvannak. A jelölt új életre kelt, feltámadt, a pünkösdi tűz lángol!”

 

/Catharose de Petri: Az Élő Ige /

Fogadjátok szeretettel az alábbi gondolatokat:
Ezt a Hírlevelet ide kattintva pdf formában is letöltheted, kinyomtathatod:

NYOMTATHATÓ VERZIÓ

HÍRLEVÉL ARCHÍVUM

A korábbi hírleveleket az alábbi oldalon találod:

Korábbi hírlevelek